Последни новини
Home / Законът / Германски съд реши: Заподозреният за убийството на Виктория ще бъде екстрадиран (допълнена)

Германски съд реши: Заподозреният за убийството на Виктория ще бъде екстрадиран (допълнена)

Defakto.bg

Връщането  – до 10 дни, Красимиров отрекъл да е изнасилвал момичето, обещават му европейска килия

Германски съд обяви днес, че заподозреният за изнасилването и убийството на тв журналистката Виктория Маринова ще бъде екстрадиран в България в близките дни, предаде АФП.
„Екстрадицията на обвинения може да се очаква скоро“, се посочва в изявление на съда в Целе. В него не се назовава името на заподозрения, който на разпитите казал, че „не е искал да убие жертвата и отрекъл да я изнасилил“.
Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че името на заподозрения е Северин Красимиров, роден 1997 г. Той бе задържан от германските власти във вторник вечерта, в дома на майка си в град Щаде.
„Арестуваният призна пред съда, че е имал вербален спор с жертвата на 6 октомври 2018 г.“, се посочва в изявлението на съда, цитирано от БНР. „Той е бил под силното влияние на алкохол и наркотици и ударил жената в лицето, след което тя паднала. Той след това я вдигнал и хвърлил в храстите, след което напуснал мястото“.
Според ускорената процедура за екстрадиране, поискана от прокуратурата и приета от заподозрения, той трябва да бъде екстрадиран до 10 дни от решението на съда, взето в четвъртък.

Министерството на правосъдието: Килията на Северин ще е по евростандартите

По-късно от Министерството на правосъдието информираха за отговора на запитване на Германия за условията в нашите арести и затвори във връзка с екстрадицияна на Северин Красимиров.

Ето съобщението:

„Днес, 12.10.2018 г., в Министерството на правосъдието постъпи искане за предоставяне на информация за условията в местата за лишаване от свобода в Република България, във връзка с обявения за международно издирване български гражданин Северин Красимиров, към момента задържан на територията на Федерална република Германия.

В рамките на своята функционална компетентност, Министерството на правосъдието е изпратило изисканата от германската прокуратура информация за настаняване на Красимиров в съответствие с европейските стандарти – 4 кв. м. жилищна площ и самостоятелен санитарен възел.

Отговорът е изпратен в спешен порядък.“

About De Fakto

Проверете също

Правителството прие нова наредба за придобиване на висше образование по специалността „Право“

Правителството прие днес Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността …

Увеличават щата на СГП с пет длъжности от спецпрокуратурата, в страната подсилват прокурорските шефове със заместници

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.