Последни новини
Home / Законът / Германски съд реши: Заподозреният за убийството на Виктория ще бъде екстрадиран (допълнена)

Германски съд реши: Заподозреният за убийството на Виктория ще бъде екстрадиран (допълнена)

Defakto.bg

Връщането  – до 10 дни, Красимиров отрекъл да е изнасилвал момичето, обещават му европейска килия

Германски съд обяви днес, че заподозреният за изнасилването и убийството на тв журналистката Виктория Маринова ще бъде екстрадиран в България в близките дни, предаде АФП.
„Екстрадицията на обвинения може да се очаква скоро“, се посочва в изявление на съда в Целе. В него не се назовава името на заподозрения, който на разпитите казал, че „не е искал да убие жертвата и отрекъл да я изнасилил“.
Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че името на заподозрения е Северин Красимиров, роден 1997 г. Той бе задържан от германските власти във вторник вечерта, в дома на майка си в град Щаде.
„Арестуваният призна пред съда, че е имал вербален спор с жертвата на 6 октомври 2018 г.“, се посочва в изявлението на съда, цитирано от БНР. „Той е бил под силното влияние на алкохол и наркотици и ударил жената в лицето, след което тя паднала. Той след това я вдигнал и хвърлил в храстите, след което напуснал мястото“.
Според ускорената процедура за екстрадиране, поискана от прокуратурата и приета от заподозрения, той трябва да бъде екстрадиран до 10 дни от решението на съда, взето в четвъртък.

Министерството на правосъдието: Килията на Северин ще е по евростандартите

По-късно от Министерството на правосъдието информираха за отговора на запитване на Германия за условията в нашите арести и затвори във връзка с екстрадицияна на Северин Красимиров.

Ето съобщението:

“Днес, 12.10.2018 г., в Министерството на правосъдието постъпи искане за предоставяне на информация за условията в местата за лишаване от свобода в Република България, във връзка с обявения за международно издирване български гражданин Северин Красимиров, към момента задържан на територията на Федерална република Германия.

В рамките на своята функционална компетентност, Министерството на правосъдието е изпратило изисканата от германската прокуратура информация за настаняване на Красимиров в съответствие с европейските стандарти – 4 кв. м. жилищна площ и самостоятелен санитарен възел.

Отговорът е изпратен в спешен порядък.”

About De Fakto

Проверете също

МВР предупреди Инспектората към ВСС, че Специализираната прокуратура саботира полицейски операции

  Главният секретар на МВР Петър Тодоров е изпратил писмо до Инспектората на Висшия съдебен …

Министър Янаки Стоилов се срещна с председателите на Венецианската комисия и на Европейския съд по правата на човека

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов проведе среща с Джани Букикио, председател на Европейската комисия за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.