Последни новини
Home / Законът / Общинарите нямали правен интерес да атакуват сделката за “Дупката” , обяви Административен съд – Варна

Общинарите нямали правен интерес да атакуват сделката за “Дупката” , обяви Административен съд – Варна

Defakto.bg

Общинските съветници във Варна не могат да оспорват пред съда  решението на местния парламент  да изкупи празния парцел в центъра на града, който е  собственост на бизнесмена  Георги Гергов.  Това става ясно от решение на съда, в което се казва, че  общинските съветници, които са го оспорили нямат правен интерес да  отнесат спора  в съда .

“Правото на оспорване срещу всички административни актове, включително тези постановени от общинските съвети, е предоставено на областните управители, на кметовете на общини и на прокуратурата“, казва  съдът . Посочва още, че двамата нямат право да атакуват решението , защото са участвали при вземането му, независимио че са гласували против. Нямат право и като граждани, защото сделката за имота, популярно наричан “дупката”,  не засяга пряко и непосредствено техни лични права, свободи или законни интересиреди седмица.

В решението съдът напомня, че Общинският съвет е одобрил изготвената от независим оценител пазарна оценка, според която стойността на фирмата, владееща “дупката”, е 43.24 милиона лева. Преди  седмица правителството отпусна необходимите средства на общината, за да закупи земята. Костадин Костадинов (лидер на партия “Възраждане”) и независимият общинар Григор Григоров атакуваха пред съда решението с аргумента, че то е взето незаконно и поискаха неговата отмяна.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.

 

About De Fakto

Проверете също

Председателят на Съвета на нотариусите поздрави колегите си с 24 октомври – Ден на нотариуса

Днес нотариусите честват своя професионален празник:   24 октомври – Ден на нотариуса.  На този ден …

Ковид 19: Поредна заповед на здравния министър спира плановите операции до 30 ноември (допълнена)

С поредна  Заповед № РД-01-619/23.10.2020 г. на здравния министър се преустановява плановия прием и плановата оперативна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.