Последни новини
Home / Законът / Общинарите нямали правен интерес да атакуват сделката за „Дупката“ , обяви Административен съд – Варна

Общинарите нямали правен интерес да атакуват сделката за „Дупката“ , обяви Административен съд – Варна

Defakto.bg

Общинските съветници във Варна не могат да оспорват пред съда  решението на местния парламент  да изкупи празния парцел в центъра на града, който е  собственост на бизнесмена  Георги Гергов.  Това става ясно от решение на съда, в което се казва, че  общинските съветници, които са го оспорили нямат правен интерес да  отнесат спора  в съда .

„Правото на оспорване срещу всички административни актове, включително тези постановени от общинските съвети, е предоставено на областните управители, на кметовете на общини и на прокуратурата„, казва  съдът . Посочва още, че двамата нямат право да атакуват решението , защото са участвали при вземането му, независимио че са гласували против. Нямат право и като граждани, защото сделката за имота, популярно наричан „дупката“,  не засяга пряко и непосредствено техни лични права, свободи или законни интересиреди седмица.

В решението съдът напомня, че Общинският съвет е одобрил изготвената от независим оценител пазарна оценка, според която стойността на фирмата, владееща „дупката“, е 43.24 милиона лева. Преди  седмица правителството отпусна необходимите средства на общината, за да закупи земята. Костадин Костадинов (лидер на партия „Възраждане“) и независимият общинар Григор Григоров атакуваха пред съда решението с аргумента, че то е взето незаконно и поискаха неговата отмяна.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.

 

About De Fakto

Проверете също

С кодово има „Жълт паваж“ Европейската прокуратура разследва реставрацията на столичния център за злоупотреби с европари

Европейската прокуратура извършва обиски в София като част от разследване за корупция и злоупотреба с …

Шампионите в международна класация за състезания по право от Софийския университет бяха отличени от министър Зарков

„Успехът е и че представлявате правната ни школа на най-високо ниво. Благодарим ви!“ Студенти от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.