Последни новини
Home / Законът / Разпитват и освидетелстват Северин Красимиров в Русе (обновена)

Разпитват и освидетелстват Северин Красимиров в Русе (обновена)

Defakto.bg
Красимиров е бил първият пътник, слязъл от самолета снощи, заобиколен от охрана. По време на двучасовия полет той седял на една от седалките на последните редове, съобщава БНР. Освен български охранители, с него са пътували и германски полицаи, като гарант, че въпреки, че е заподозрян за тежко престъпление, правата му се спазват. Малко след 20 часа пресцентърът на МВР разпространи снимки от слизането му от самолета. На тях лицето на Красимиров и на придружаващите го цивилни охранители са замъглени.  Около стълбите на самолета е имало тежковъоръжени полицаи с маски.

След като уличеният за бруталното убийство на  Виктория Маринова пристигна от Германия снощи (с оковани крака и ръце),  очакванията са Окръжна прокуратура – Русе  да  повдигне официално обвинение на Северин Красимиров.  Задочно той е обвинен в изнасилване  и умишлено убийство,  извършено по жесток и особено мъчителен за жертавата начин.  Екстрадираният е задържан за 72 часа.
Снощи след кацането на самолета, Красимиров е бил конвоиран до Националното следствие, за  да му бъдат  взети отпечатъци и ДНК проба.   Очакванията са, че днес той ще  бъде преведен в Русе,  а там Окръжният съд ще се произнесе по искането на прокуратурата за постоянен арест.

Ще се  преценява дали има достатъчно данни,  че  Красимиров е извършител на престъплението.

В ареста в Русе, той ще бъде настанен в килия с 4 кв. м и самостоятелен санитарен възел, в което България увери германските власти, за да допуснат екстрадицията му.
Предвиждат се и разпити и следствен експеримент с Красимиров.  Мярката му за неотклонение по всяка вероятност ще бъде в петък, като ще бъде защитаван от служебен адвокат от Русе.  Жандармерията продължава да охранява изходите на двете ромски махали в Русе.

13, 00 ч.

По-късно държавното обвинение съобщи, че в 12,45 часа Северин Красимиров е транспортиран от София до следствения арест в  Русе.
И още: Окръжна прокуратура Русе ще предприеме действия по предявяване на постановлението за привличане като обвиняем на Северин Красимиров и  провеждане на неговия разпит в присъствието на защитник.
В рамките на днешния ден, Окръжна прокуратура – Русе е планирала извършване на освидетелстване на обвиняемия с участието на съдебен лекар.
Повече информация за действията на прокуратурата ще бъде предоставена на по- късен етап, се казва в съобщението.

About De Fakto

Проверете също

Съдът в Страсбург: Българските власти са нарушили ЕКПЧ с прогонването на ромите от Войводиново

  Дори след като Съдът в Страсбург разпореди на българските власти да осигурят подходящо настаняване …

Министър Крум Зарков: Депутатите ще заварят на банките готови законопроекти по Плана за устойчивост и възстановяване

Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега сме пети “ Поисках оставката …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.