Последни новини
Home / Законът / Разпитват и освидетелстват Северин Красимиров в Русе (обновена)

Разпитват и освидетелстват Северин Красимиров в Русе (обновена)

Defakto.bg
Красимиров е бил първият пътник, слязъл от самолета снощи, заобиколен от охрана. По време на двучасовия полет той седял на една от седалките на последните редове, съобщава БНР. Освен български охранители, с него са пътували и германски полицаи, като гарант, че въпреки, че е заподозрян за тежко престъпление, правата му се спазват. Малко след 20 часа пресцентърът на МВР разпространи снимки от слизането му от самолета. На тях лицето на Красимиров и на придружаващите го цивилни охранители са замъглени.  Около стълбите на самолета е имало тежковъоръжени полицаи с маски.

След като уличеният за бруталното убийство на  Виктория Маринова пристигна от Германия снощи (с оковани крака и ръце),  очакванията са Окръжна прокуратура – Русе  да  повдигне официално обвинение на Северин Красимиров.  Задочно той е обвинен в изнасилване  и умишлено убийство,  извършено по жесток и особено мъчителен за жертавата начин.  Екстрадираният е задържан за 72 часа.
Снощи след кацането на самолета, Красимиров е бил конвоиран до Националното следствие, за  да му бъдат  взети отпечатъци и ДНК проба.   Очакванията са, че днес той ще  бъде преведен в Русе,  а там Окръжният съд ще се произнесе по искането на прокуратурата за постоянен арест.

Ще се  преценява дали има достатъчно данни,  че  Красимиров е извършител на престъплението.

В ареста в Русе, той ще бъде настанен в килия с 4 кв. м и самостоятелен санитарен възел, в което България увери германските власти, за да допуснат екстрадицията му.
Предвиждат се и разпити и следствен експеримент с Красимиров.  Мярката му за неотклонение по всяка вероятност ще бъде в петък, като ще бъде защитаван от служебен адвокат от Русе.  Жандармерията продължава да охранява изходите на двете ромски махали в Русе.

13, 00 ч.

По-късно държавното обвинение съобщи, че в 12,45 часа Северин Красимиров е транспортиран от София до следствения арест в  Русе.
И още: Окръжна прокуратура Русе ще предприеме действия по предявяване на постановлението за привличане като обвиняем на Северин Красимиров и  провеждане на неговия разпит в присъствието на защитник.
В рамките на днешния ден, Окръжна прокуратура – Русе е планирала извършване на освидетелстване на обвиняемия с участието на съдебен лекар.
Повече информация за действията на прокуратурата ще бъде предоставена на по- късен етап, се казва в съобщението.

About De Fakto

Проверете също

Иван Гешев в Турция по покана на главния прокурор Бекир Шахин

Българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, е била приета от главния прокурор на …

Пленумът на ВСС съгласува законопроекта на МС за Държавния бюджет, без планираните средства за текущи разходи

Пленумът на Висшия съдебен съвет съгласува проект на Решение на Министерския съвет за одобряване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.