Последни новини
Home / Законът / Адвокатурата с декларация срещу нападението над защитник

Адвокатурата с декларация срещу нападението над защитник

Defakto.bg

Декларация в подкрепа на нападнат колега разпространи Висшият адвокатски съвет. Поводът е нападение срещу столичния защитник Валентина Каменарска-Владова в офиса й вчера от клиент. По данни на самата адвокат Каменарова, публикувани във фейсбук, въпросният човек няколко пъти се записвал на прием при нея, а вчера без обяснения а атакувал брутално.

Декларацията на Висшия адвокатски съвет:

На 18.10.2018 г. в офиса й в град София бе нападната и бита адвокат Валентина Каменарска.

Висшият адвокатски съвет изразява възмущението си от този акт на насилие. Посегателството върху здравето и живота на всяко човешко същество е недопустимо и предизвиква справедливия ни човешки гняв. Случилото се е грубо посегателство не само срещу личността, честта и достойнството на адвоката, но и срещу цялата свободна и независима адвокатура.

Висшият адвокатски съвет призовава българската държава в лицето на МВР и всички компетентни органи да предприемат незабавни действия, за да се установи и накаже извършителят на това гнусно деяние.

Висшият адвокатски съвет изразява своята категорична подкрепа за нападнатата ни колега-адвокат и декларира, че ще отстоява с всички допустими от закона средства правата на адвокатите и възможността за упражняване на професията без страх и ще се бори за драстичното намаляване на агресията и посегателствата върху здравето и личността на българските граждани.

Председател на Висшия адвокатски съвет – Ралица Негенцова

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков: Гласуваните промени за следствието е с конюнктурни цели и връщат онова, с което довчера се борихме

„Начинът, по който е приет този закон, крие конюнктурни цели, свързани с битката по върховете …

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив делото на полицая, убил дете на пешеходна пътека

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив за ново разглеждане делото срещу бившия служител на …

Един коментар

  1. Виолетка Стоянова

    Приветствам Ви.Вие сте достойни за своето проявление.Но можете много повече.Имате самоорганизацията си от КРБ .Подредете своите приоритети и осъзнайте, че сте призвани да ни браните преди и над всички други свои права.Спрете дисц.дела и атаките против нас.Издигнете нашето знаме на защитници на Суверена, единствените закрилници по К.Търсете и искайте нашата помощ и одобрение за всеки Ваш ход.Вие стоите върху нашите рамене.Те са здрави и силни.Изпращам Ви цялата си професионална обич.Бъдете…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − eighteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.