Последни новини
Home / Законът / Северин Красимиров: „Да, виновен съм, не мога да повярвам, че съм го направил“ (обновена)

Северин Красимиров: „Да, виновен съм, не мога да повярвам, че съм го направил“ (обновена)

Defakto.bg

Окръжният съд в Русе остави обвиняемият за постоянно в ареста, адвокатът е подкрепил искането на прокуратурата

Окръжният съд  в Русе остави за постоянно в ареста обвинения за убийството на Виктория Маринова Северин Красимиров. Съдът,  след като е изслушал страните,  приема,  че е налице обосновано предположение за авторството на деянията, както и, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление.  Становището на служебния защитник Дойнов е било, че  искането на Окръжна прокуратура – Русе е основателно и са налице предпоставките по чл.63 от НПК за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на подзащитния му, съобщи пресцентърът на съда. Самият Северин се страхувал за живота си, затова нито той, нито адвокатът му са протестирали срещу простоянното задържане.

Определението подлежи на обжалване и протест в тридневен срок от днес пред Апелативен съд във Велико Търново.

Преди да влезе в съдебната зала, Красимиров отново повтори пред медиите, че е виновен и че съжалява за стореното. Обвиненият за изнасилване и убийство по особено жесток начин на журналиста Виктория Маринова  заявява, че  съжалява за стореното и че не може да повярва, че е извършил  това престъпление:  „Да, виновен съм. Много съжалявам и не мога да повярвам, че аз съм го направил… Не мога да повярвам“.  Според изявлението му той нямал много спомени за сторенето.  На въпрос какво наказание заслужва,  Красимиров отвръща:  “ Каквото ми дадат. Ако е доживотен затвор, ще го лежа“.

След разпитите вчера на 21-годишния Северин Красимиров и неговите самопризнания за извършеното убийство, от прокуратурата му повдигнаха обвинения за изнасилване и убийство по особено мъчителен за жертвата начин.  Вчера при следствения експеримент бе намерен телефонът на жертвата Виктория Маринова на място, посочено от заподозрения.

Близки до БНР  източници са съобщили, че предварителните подозрения на разследващите, че ударите върху лицето на жертвата са нанасяни нетипично от дясната й стана, са се оправдали – Северин Красимиров се е оказал левичар. На този етап той не е споменал да е имал съучастник в бруталните действия. Тези и още много други факти бяха  представени на съда.

About De Fakto

Проверете също

Съкращават щатове на спецпрокуратурата и ги разкриват в Националното следствие, ВАП и АП – София 

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати …

Правителство одобри законопроект за финансова и битова независимост на прокурорите на Кьовеши

С промени в Закона за съдебната власт, приети от правителството, ще се гарантира независимост и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.