Последни новини
Home / Законът / „Кресливите с уж болни деца“ поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов

„Кресливите с уж болни деца“ поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов

Defakto.bg

Майките на деца с увреждания  поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов.  Повод за това е негово телевизионно  интервю пред тв „Скат“ , в което ги нарича  „кресливи“ и „спекулиращи с уж болните си деца“.  В парламента майките  проследиха дебата по вота за недоверие за здравеопазването и настояха   вицепремиерът да им се извини.  Една от тях – Валентина Христова, заяви:

„Ако у вицепремиера е останало нещо човешко, да си подаде оставката, защото няма как в една „уж нормална държава“, един „уж човек“ да заема такъв висок пост, да говори по такъв начин за хората, които са го избрали. Не, че това по някакъв ще смекчи глупостите, които изговори. Нека да дойде, да застане тук до моето дете и да ми каже, че аз съм една „креслива“ майка на „уж болно“ дете, която манипулира детето си в студ и пек или там каквото беше казал. Може той да е лечител и да направи така, че детето ми да е „уж болно“, а да не е всъщност“.

Корнелия Нинова подкрепи майките и заяви, че премиерът Бойко Борисов  трябва да избере на чия страна е и да каже дали толерира поведението на вицепремиера си.  „Кресливите с уж болни деца“  настояха  Борисов  да вземе отношение по казаното от Валери Симеонов и незабавно да го отстрани от поста.

По-късно Бойко Борисов се извини на майките от името на правителството, като добави, че познава езика на  Симеонов и той  трябва много да внимава с изразяването. “Ще има някакви приказки, езикът му е враг .Това, което Симеонов е казал само да се извиня, аз да се извиня от името на правителството, защото такъв език , първо, е недопустим, второ – не е правилен. На мястото на господин Симеонов също щях да поднеса извиненията си, защото аз му познавам езика, той съвсем по друг начин иска да го каже, но аз не съм му адвокат, за да излизам да го защитавам. Така, че да излезе и да обясни какво е имал предвид и, крайно време е всеки да си мери думите“, са думите на Борисов.  Не е казал нито дума за поисканото отстраняване.

От вчера Симеонов е  на посещение в Унгария.

Цялото изказване на Валери Симеонов:

Този закон (Законът за хората с увреждания, б.р)беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си. Манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че този закон е заченат в грях. Той е започнат с грях, продължи с нарушения, с погазване на всякакви срокове на административните органи.

 

About De Fakto

Проверете също

ВАС върна частично случаят „Жоси“ за разглеждане от ВСС, ограничи „Йончева и „Баневи“ до избора на Гешев за гл. прокурор

  Частично Върховният административен съд върна за разглеждане на ВСС казуса „Жоси“и  отхвърли като неоснователни …

Организация на прокурорите изразява изненада и тревога от закриването на спецправосъдието у нас

В специална декларация, Постоянната конференция на прокурорите, занимаващи се с организирана корупция и престъпност, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.