Последни новини
Home / Законът / В. Симеонов, вицепремиер: „Боли, не боли, стоя зад своите думи катeгорично”, бизнесът го пази

В. Симеонов, вицепремиер: „Боли, не боли, стоя зад своите думи катeгорично”, бизнесът го пази

Defakto.bg
Стотици са на протестта на майките пред МС ,който започна в 12,30 ч. На него майките отново поискаха оставката на вицепремиера Симеонов “Ще бъдем всеки ден, ще протестираме докато не се случи. Ние сме длъжни пред децата със  да запазим честта им. Ние, кресливите майки, носим диагнозите на децата си, за да се види,  че тези  „уж“болни деца, са болни.  Тук сме, за да поискаме оставката на Валери Симеонов и след неговото вече  повторно арогантно държане,   че стои зад думите си.   По никакъв начин няма да се откажем от това наше искане. Такива  хора нямат място в управлението“, коментираха протестиращите майки.

 

Възмутени граждани и майки настояват за оставката на Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов не вижда причини да подава оставка и продължава да стои зад думите си, тоест че майките на деца с увреждания са  „кресливи жени с уж болни деца“, които безсъвестно спекулират с тях,  за да постигнат  материални цели.    „Човек не подава оставка за това, че казва истината. Боли, не боли, това е истината, стоя зад своите думи катeгорично”, допълни тезата си още Симеонов.

Той направи изявлението си,  след разговор с представители на работодателските организации в сградата на Министерския съвет. От срещата Симеонов  излезе окуражен и от  подкрепата на работодателите,  според които  искането за оставка е  „абсолютно нелегитимно и под натиска на улицата“.  Евгений Иванов от КРИБ е заявил,  че  бизнесът трудно ще преглътне поредна оставка в правителството, особено на член на кабинета, който работи добре с него.

Според Валери Симеонов, всеки може да иска оставки, но политическото решение за това той да се оттегли, може да вземе единствено политическият съвет на управляващата коалиция ГЕРБ–ОП: „Аз съм на тази длъжност не по свое желание. Когато политическият съвет реши и поиска оставката ми, аз ще я подам. С други думи, още по-конкретно да ви кажа, става въпрос за мнението на господин Бойко Борисов, това е господин Красимир Каракачанов и господин Волен Сидеров, когато те поискат оставката ми, аз ще я подам по политически причини“.

Симеонов изобщо не се безпокои от  протеста на майките на деца с увреждания  пред МС:  „Протестите на БСП не ме притесняват. Нормално е политическа партия, сила, опозиционна сила да иска оставка, това е съвсем нормално. Нека да си ги съберат, да си ги карат с рейсове от различните градове“, безпардонно изопачи фактите той, защото протестът  е на майките, а не на политически сили.   А дори когато политическите партии застават зад един протест,  това не го прави по-малко истински и справедлив, е друга азбучна истина.

Настоявам за незабавно свикване на Коалиционния съвет (ГЕРБ-Обединени патриоти) до края на деня – 22 октомври 18 г., на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер.  Това обяви  председателят на ПГ Обединени патриоти и лидер на Атака Волен Сидеров.

 

About De Fakto

Проверете също

Гл. прокурор Иван Гешев обсъжда в Израел противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм

Делегация на прокуратурата на България, водена от главния прокурор Иван Гешев, е на работно посещение …

Съдът прекрати делото за хулиганство на прокурора Георги Асенов поради липса на извършено престъпление

Прокурорът от Върховна касационна прокуратурата Георги Асенов не е извършил  престъплението хулиганство и повреждане на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.