Последни новини
Home / Законът / Майките с „уж болни деца“ излизат на протест, искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов

Майките с „уж болни деца“ излизат на протест, искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов

Defakto.bg

 Ако живеем в демократична страна, оставката на Валери Симеонов отдавна трябваше да бъде факт, категоричен е  председателят на социалната комисия Хасан Адемов.

Майките на деца с увреждания излизат на протест пред Министерския съвет с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Началният час на протестът, организиран във Фейсбук, е 12:30 часа.  Повод за реакцията на майките са думи на Симеонов пред телевизия СКАТ по повод Закона за хората с увреждания. Вицепремиерът определи протестите на майките като хор от „кресливи жени с уж болни деца“.
Освен в София, протести ще има във Варна, Враца, Стара Загора, Силистра, Пловдив, Плевен и Лондон.

Ето и думите му едно към едно:

Този закон (Законът за хората с увреждания, б.р)беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си. Манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че този закон е заченат в грях. Той е започнат с грях, продължи с нарушения, с погазване на всякакви срокове на административните органи.

„Ако у вицепремиера е останало нещо човешко, да си подаде оставката, защото няма как в една „уж нормална държава“, един „уж човек“ да заема такъв висок пост, да говори по такъв начин за хората, които са го избрали, бе коментарът на Валентина Христовяа, една от  „кресливи с уж болни деца“.

Пред bTV тази сутрин председателят на социалната комисия в парламента Хасан Адемов коментира също,  че ако живеем в демократична страна, оставката на вицепремиера Валери Симеонов отдавна трябваше да бъде факт.  Очевидно е, че след неколкократно повторение на този език на омразата става въпрос за ценности, за които е много важно да разберем дали се споделят от ГЕРБ, защото те са тези, които поканиха Обединените патриоти в управлението”, каза Адемов.

„Политиците са винаги изкушени от това да „яхнат” един или друг протест, но в случая не смятам, че става въпрос за това, че майките са използвани, за да се създаде сътресение в обществото. Нищо подобно, за майките това е кауза, която те защитават повече от няколко години”, допълни той

Борисов се извини за думите на вицепремиера си,  а след вълната от възмущение, предизвикано от „изящното“ слово и поведение на т.нар. държавник,  самият Симеонов отговори,  че  думите са извадени от контекста и не се отказва от тях .

About De Fakto

Проверете също

Ивайло Дерменджиев: По случая „Гигова“ ВАдвС прие една декларация, в сайта се оказа друга – помпозна и нелепа срещу журналистите

Изненадващо научаваме, че позицията на Висшия адвокатски съвет (ВАдС) срещу журналистическа публикация  за конфликт на …

ВСС избира измежду петима кандидати национален член, негов заместник и помощник в Евроюст

Висшият съдебен съвет предстои да избере национален член от България в Агенцията на Европейския съюз …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.