Последни новини
Home / Законът / Валери Симеонов обяви митинга на протестиращите майки за “тюрлюгювеч”

Валери Симеонов обяви митинга на протестиращите майки за “тюрлюгювеч”

Defakto.bg

Вицепремиеърт призова работодателите да не провеждат контрамитинг в негова подкрепа

“Тюрлюгювеч”,  така вицепремиерът В. Симеонов определи вчерашния митинг на майките на деца с увреждания, на който те поискаха оставката му заради обидни думи към тях и техните деца.  Изявлението си Симеонов направи в Министрески съвет преди лидерската среща на Обединените патриоти, която  ще започне в ранния следобед във вторник.  Срещата е заради напрежението в коалицията и поисканата от протестиращите майки оставка на  Симеонов.

Вицепремиерът призова в сряда да не се провежда контрамитинт в негова защита, за да не се блокира движението.  Той изброи серия от предприятия, чиито работници ще бъдат извадени на улицата в негова защита, без да е много ясно дали утрешните “протестанти” са срещу майките или като по-слабата страна по трудовите договори не могат да мислят различно от работодателите си.   Сред подкрепящите са тях са:  “Българска домашна ракия”, Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива и Национално обединение на младите фермери в България.

Не смятам, че стабилността на правителството зависи от моята оставка, каза още Симеонов.  „Не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима. Не мога да приема морални оценки от всякакви посоки – отдолу, отгоре, отляво, отдясно.  Аз имам собствено мнение, изразил съм го. Продължавам да държа на него“, каза той защото смята, че казва истината.

Срещу него от вчера има протести в цялата страна заради думите му, че майките са група кресливи жени, които спекулират с уж болните си деца.

Борисов вчера заяви от Египет, че не можел да се меси на коалиционните си партньори, а ако извади Симеонов от властта, правителството ще падне.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Към 18, 00 ч.: Повторният изборен вот на двама кандидати за ВСС приключи с 580 гласували от 2202 – та съдии (обновена)

В 18.00 часа председателят на Избирателната комисия Весела Павлова – съдия във ВАС, обяви края …

Към 18 ч.: Съдиите на нов избор в неделя. От 2202 -ма с право на глас, участие във вота за 2-ма членове на ВСС са взели 669 (обновена)

  Избирателната комисия за вота на нови членове на Съдийската колегия на ВСС  насрочи нов …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.