Последни новини
Home / Законът / Валери Симеонов обяви митинга на протестиращите майки за „тюрлюгювеч“

Валери Симеонов обяви митинга на протестиращите майки за „тюрлюгювеч“

Defakto.bg

Вицепремиеърт призова работодателите да не провеждат контрамитинг в негова подкрепа

„Тюрлюгювеч“,  така вицепремиерът В. Симеонов определи вчерашния митинг на майките на деца с увреждания, на който те поискаха оставката му заради обидни думи към тях и техните деца.  Изявлението си Симеонов направи в Министрески съвет преди лидерската среща на Обединените патриоти, която  ще започне в ранния следобед във вторник.  Срещата е заради напрежението в коалицията и поисканата от протестиращите майки оставка на  Симеонов.

Вицепремиерът призова в сряда да не се провежда контрамитинт в негова защита, за да не се блокира движението.  Той изброи серия от предприятия, чиито работници ще бъдат извадени на улицата в негова защита, без да е много ясно дали утрешните „протестанти“ са срещу майките или като по-слабата страна по трудовите договори не могат да мислят различно от работодателите си.   Сред подкрепящите са тях са:  „Българска домашна ракия“, Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива и Национално обединение на младите фермери в България.

Не смятам, че стабилността на правителството зависи от моята оставка, каза още Симеонов.  „Не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима. Не мога да приема морални оценки от всякакви посоки – отдолу, отгоре, отляво, отдясно.  Аз имам собствено мнение, изразил съм го. Продължавам да държа на него“, каза той защото смята, че казва истината.

Срещу него от вчера има протести в цялата страна заради думите му, че майките са група кресливи жени, които спекулират с уж болните си деца.

Борисов вчера заяви от Египет, че не можел да се меси на коалиционните си партньори, а ако извади Симеонов от властта, правителството ще падне.

 

 

About De Fakto

Проверете също

ВАС върна частично случаят „Жоси“ за разглеждане от ВСС, ограничи „Йончева и „Баневи“ до избора на Гешев за гл. прокурор

  Частично Върховният административен съд върна за разглеждане на ВСС казуса „Жоси“и  отхвърли като неоснователни …

Организация на прокурорите изразява изненада и тревога от закриването на спецправосъдието у нас

В специална декларация, Постоянната конференция на прокурорите, занимаващи се с организирана корупция и престъпност, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.