Последни новини
Home / Законът / След пиянски скандал, образуваха дело за хулиганство на военен прокурор и следовател, заплашва ги уволнение

След пиянски скандал, образуваха дело за хулиганство на военен прокурор и следовател, заплашва ги уволнение

Defakto.bg

 

Военен  прокурор и военен следовател са предизвикали бурен  скандал в столично заведение, след употреба на алкохол.  При напускане на заведението,  военният следовател е стрелял със служебния си пистолет по метална  врата на заведението.  Патрули на СДВР и Военна полиция са прибрали двамата магистрати.  По случая е образувано дело за хулиганство, двамата са застрашени и от дисциплинарно уволнение, съобщава държавното обвинение. 

Ето и цялото съобщение:

На 22.10.2018 г., около 23,00 ч., в заведение в гр. София, на ул. „Цар Самуил“, военен прокурор (полковник) и военен следовател (подполковник) от състава на Военноокръжна прокуратура – София, след употреба на алкохол, са предизвикали скандал с други посетители на заведението.  При излизане пред входа на заведението, военният следовател демонстративно е извадил законно притежаван пистолет „Глок 19“ и пред напусналалите вече помещението други граждани е произвел изстрел  по метална врата на отсрещна стена.  След сигнал на телефон 112, на място са пристигнали патрули на СДВР. При установяване на длъжността на предизвикалите скандала лица в нетрезво състояние (военни магистрати – офицери) е сигнализирана и Военна полиция.

На мястото на произшествието са повикани военни прокурори и военен следовател, които незабавно са извършили необходимите действия по разследването (оглед, личен обиск и изземване на оръжието и боеприпасите, разпити на свидетели – очевидци).

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 325 НК, като с постановление на главния прокурор разследването е възложено на Военноокръжна прокуратура – Сливен –лицата са магистрати от състава от военната прокуратура в София.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, срещу военния прокурор и военния следовател е започнато и дисциплинарно производство, което ще бъде внесено в Прокурорската колегия на ВСС  с искане  за дисциплинарно уволнение на двамата магистрати.

 

 

About De Fakto

Проверете също

ВКС окончателно оправда бившият зам. кмет на София Евгени Крусев за престъпление по ремонта на улица „Граф Игнатиев“

След окончателно решение на ВКС бившият заместник-кмет на София Евгени Крусев е оправдан по обвинението …

Гл. прокурор Иван Гешев е против законопроекта за преработка на индустриалния коноп

Главният прокурор е изпратил до председателя на Комисията по земеделието, храните и горите в 47-ото …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.