Последни новини
Home / Законът / След пиянски скандал, образуваха дело за хулиганство на военен прокурор и следовател, заплашва ги уволнение

След пиянски скандал, образуваха дело за хулиганство на военен прокурор и следовател, заплашва ги уволнение

Defakto.bg

 

Военен  прокурор и военен следовател са предизвикали бурен  скандал в столично заведение, след употреба на алкохол.  При напускане на заведението,  военният следовател е стрелял със служебния си пистолет по метална  врата на заведението.  Патрули на СДВР и Военна полиция са прибрали двамата магистрати.  По случая е образувано дело за хулиганство, двамата са застрашени и от дисциплинарно уволнение, съобщава държавното обвинение. 

Ето и цялото съобщение:

На 22.10.2018 г., около 23,00 ч., в заведение в гр. София, на ул. „Цар Самуил“, военен прокурор (полковник) и военен следовател (подполковник) от състава на Военноокръжна прокуратура – София, след употреба на алкохол, са предизвикали скандал с други посетители на заведението.  При излизане пред входа на заведението, военният следовател демонстративно е извадил законно притежаван пистолет „Глок 19“ и пред напусналалите вече помещението други граждани е произвел изстрел  по метална врата на отсрещна стена.  След сигнал на телефон 112, на място са пристигнали патрули на СДВР. При установяване на длъжността на предизвикалите скандала лица в нетрезво състояние (военни магистрати – офицери) е сигнализирана и Военна полиция.

На мястото на произшествието са повикани военни прокурори и военен следовател, които незабавно са извършили необходимите действия по разследването (оглед, личен обиск и изземване на оръжието и боеприпасите, разпити на свидетели – очевидци).

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 325 НК, като с постановление на главния прокурор разследването е възложено на Военноокръжна прокуратура – Сливен –лицата са магистрати от състава от военната прокуратура в София.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, срещу военния прокурор и военния следовател е започнато и дисциплинарно производство, което ще бъде внесено в Прокурорската колегия на ВСС  с искане  за дисциплинарно уволнение на двамата магистрати.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Позиция на КЗД: Здравният министър трябва да коригира ограничителните мерки в заповедта за Ковид – сертификата

Комисията за защита от дискриминация (КЗД) излезе със становище , в което препоръчва на министъра …

ВАС остави в сила забраната за строителство в Каваците в защита на сивите дюни  

  Върховният административен съд потвърди решение на Административен съд – Бургас, с което е с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.