Последни новини
Home / Законът / СРС отхвърли искане на прокуратурата и остави на поста заместник-министъра на транспорта Ангел Попов

СРС отхвърли искане на прокуратурата и остави на поста заместник-министъра на транспорта Ангел Попов

Defakto.bg

Софийският районен съд отказа да отстрани от поста Ангел Попов,  заместник-министър на транспорта. Прокуратурата поиска отстраняването  заради обвинение в измама. Съдът обаче не  откри съществени процесуални нарушения в обвинителния акт срещу Попов и насрочи първото заседание по делото за януари догодина.

Софийска градска прокуратура първоначално започна разследване  за подкуп срещу Попов, а по-късно той бе обвинен за измама. Случаят е  от август 2012 година, когато според прокуратурата, той поискал 8000 евро от собственик на транспортна фирма, обещавайки му, че  чрез служители от транспортното министерствоще  му уреди четири разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорта.  Заради характера на измамата, прокурор Иво Боев настоя Попов да бъде отстранен от длъжност.

Според съда обаче, деянието, за което е обвинен Попов  е за период, в който той не е заемал държавна длъжност, а опасност да въздейства  върху вече дадени показания няма. През юли с постановление самата прокуратура е обявила, че няма причина да се иска отстраняването на Ангел Попов. Самият Ангел Попов е убеден, че ще докаже невинноста си. (На снимката заедно с адвоката си Николай Кокинов, бивш градски прокурор на София).

Прокуратурата може да оспори отказа на СРС  пред Софийски градски съд.

About De Fakto

Проверете също

Към 15, 00 ч.: При повторния избор на двама кандидати за ВСС са гласували 469 съдии, активността е 21,30 % (обновена)

Към 15.00 ч.  469 съдии са участвали във вота, като общата избирателна активност е 21,30 …

Към 18 ч.: Съдиите на нов избор в неделя. От 2202 -ма с право на глас, участие във вота за 2-ма членове на ВСС са взели 669 (обновена)

  Избирателната комисия за вота на нови членове на Съдийската колегия на ВСС  насрочи нов …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.