Последни новини
Home / Законът / От трети опит избраха шеф на Административен съд-Бургас, с адмирации (допълнена)

От трети опит избраха шеф на Административен съд-Бургас, с адмирации (допълнена)

Defakto.bg

Най-младият съдия в Административен съд-Бургас Чавдар Димитров е неговият нов ръководител. Това единодушно реши днес колегията на ВСС с 14 “за”.

Това бе третият поред опит за избор на титуляр на поста, този път успешен. А единственият кандидат получи само адмирации от кадровиците.

Така дългогодишният временен председател на административния съд в Бургас Панайот Генков се връща на длъжността си магистрат във Върховния административен съд.

Чавдар Димитров е съдия от кариерата, започва през 2004 г. като младши съдия в Ямбол, после отива в РС-Бургас, от 2012 г. е в административния съд. Бил е национален експерт в Евросъда по правата на човека в Страсбург и в генерална дирекция на ЕК. Владее английски, немски, френски и руски език.

По време на изслушването му пред ВСС Димитров говори за свръхнатовареността на административния съд в Бургас и видя начин за преодоляването й в увеличението на броя на съдиите. А пред общото събрание на АдС-Бургас заявява, че държи на съдийскотто самоуправление. А на зададен му въпрос казва, че ако бъде избран на поста практиката председателят и само той да има персонален съдебен помощник ще бъде преустановена.

Попитан защо не е участвал в предните два конкурса за поста и защо е решил да го направи сега, Чавдар Димитров отговори: “От уважение към старшинството – в предните конкурси се явяватхасъдии с по-дълъг стаж, които по-отдавна са в съда”. А преди да се кандидатира сега е говорил с всичките си колеги.

Отново единодушно, с 14 “за”, Албена Миронова бе избрана за титулярен председател на Районния съд в Лом.

 

About De Fakto

Проверете също

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Всички без ГЕРБ задължиха Бойко Борисов да се яви пред парламента

Преди това бе наречен “Джипко Бибитков”, “генералът беглец”, “страхливият заек от Банкя” Със 145 “за” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.