Последни новини
Home / Законът / От трети опит избраха шеф на Административен съд-Бургас, с адмирации (допълнена)

От трети опит избраха шеф на Административен съд-Бургас, с адмирации (допълнена)

Defakto.bg

Най-младият съдия в Административен съд-Бургас Чавдар Димитров е неговият нов ръководител. Това единодушно реши днес колегията на ВСС с 14 „за“.

Това бе третият поред опит за избор на титуляр на поста, този път успешен. А единственият кандидат получи само адмирации от кадровиците.

Така дългогодишният временен председател на административния съд в Бургас Панайот Генков се връща на длъжността си магистрат във Върховния административен съд.

Чавдар Димитров е съдия от кариерата, започва през 2004 г. като младши съдия в Ямбол, после отива в РС-Бургас, от 2012 г. е в административния съд. Бил е национален експерт в Евросъда по правата на човека в Страсбург и в генерална дирекция на ЕК. Владее английски, немски, френски и руски език.

По време на изслушването му пред ВСС Димитров говори за свръхнатовареността на административния съд в Бургас и видя начин за преодоляването й в увеличението на броя на съдиите. А пред общото събрание на АдС-Бургас заявява, че държи на съдийскотто самоуправление. А на зададен му въпрос казва, че ако бъде избран на поста практиката председателят и само той да има персонален съдебен помощник ще бъде преустановена.

Попитан защо не е участвал в предните два конкурса за поста и защо е решил да го направи сега, Чавдар Димитров отговори: „От уважение към старшинството – в предните конкурси се явяватхасъдии с по-дълъг стаж, които по-отдавна са в съда“. А преди да се кандидатира сега е говорил с всичките си колеги.

Отново единодушно, с 14 „за“, Албена Миронова бе избрана за титулярен председател на Районния съд в Лом.

 

About De Fakto

Проверете също

Белгийската прокуратура арестува вицепрезидент на Европарламента по подозрение за корупция

Гъркинята Ева Каили, вицепрезидент на Европарламента и евродепутат, е била арестувана в петък  по подозрение …

Крум Зарков: Правосъдният министър на Австрия подкрепя България за Шенген

Съвсем не всички в Австрия са съгласни с решението, което ни  блокира за Шенген.  Министърът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.