Последни новини
Home / Законът / Викторио Александров е обвинен за убийството на приятелката си и 1-годишното им дете

Викторио Александров е обвинен за убийството на приятелката си и 1-годишното им дете

Defakto.bg

Тежък случай на психопат с нисък праг на раздразнителност, определи го д-р Цветеслава Гълъбова

Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинения срещу 26-годишния Викторио Александров, който застреля 23-годишната си приятелка Дарина Министерска и едногодишната им дъщеричка Никол. Това съобщи  Dir.bg по информация на зам.-градският прокурор на София Зорница Таскова.

Това е станало снощи при изтичането на 24-часовия му арест по Закона за МВР.

 Охранителят е обвинен в умишлено убийство на повече от едно лице, включително на рождена дъщеря.  Наложен му е 72-часов арест, след което прокуратурата ще поиска от съда налагането на постоянна мярка „задържане под стража“. В момента Александров е под денонощна охрана в „Пирогов“, а когато състоянието му позволи ще бъде прехвърлен в затворническа болница.

След като простреля фатално 23-годишната си жена, той бе взел детето, качил се на такси, заплашил шофьора и няколко пъти го карал да сменя посоката на движение. Пред него споделил, че има намерение да се самоубие, но детето трябвало да живее. В крайна сметка обаче прострелял момиченцето в дясното око, а себе си просто леко одраскал, нямал патрон в главата

Междувременно един от близките приятели на родителите на 23-годишната Дарина – Ивайло Радев, заяви пред Нова телевизия, че младата жена е била „свита, притеснена и потисната“ в присъствието на партньора си Викторио.

Присъствали сме заедно на много празнични събирания, по време на които аз обаче се притеснявах да говоря с Дарина пред Викторио. Защото я чувствах една свита, като че ли беше притеснена да се радва и весели. Тя не беше искрено щастлива„, разказва Радев.

По думите му, родителите на убитата млада жена са в шок, но вчера споделили, че тя се е страхувала да спи сама през последните няколко нощи. Ваня и Георги Министерски настоявали дъщеря им да отиде при тях, но тя ги уверила, че е добре и ще се пази. Именно затова бащата на Дарина отишъл да спи при дъщеря си и внучката през уикенда.

Обвиняемият за убийството на 23-годишната си приятелка и едногодишната си дъщеричка Викторио Александров е човек с много примитивна емоционалност, с невъзможност да владее експресията на емоциите си, с нисък праг на раздразнителност и с много ниско ниво на самоконтрол на импулсите.  Това казва  директорът на Държавната психиатрична болница „Св.Иван Рилски“ в Нови Искър д-р Цветеслава Гълъбова по повод жестокото двойно убийство.

“ Заявявам го категорично, защото само такъв човек или по-скоро човекоподобно може да извърши това гнусно престъпление. Ужасяващо е, че освен живота на майката на дъщеря си, той е отнел живота на собственото си дете.  Това е маркер за изключително тежка психопатия с много тежко неразбиране на човешката природа и нежелание тя да бъде опознавана с абсолютно примитивна емоционалност“.

 

About De Fakto

Проверете също

Съкращават щатове на спецпрокуратурата и ги разкриват в Националното следствие, ВАП и АП – София 

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати …

Правителство одобри законопроект за финансова и битова независимост на прокурорите на Кьовеши

С промени в Закона за съдебната власт, приети от правителството, ще се гарантира независимост и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.