Последни новини
Home / Законът / Първа копка на Съдебна палата в Сливница за 3 милиона лева

Първа копка на Съдебна палата в Сливница за 3 милиона лева

Defakto.bg

Днес ще е първата копка на Съдебна палата в Сливница, съобщиха от ВСС.

Прогнозната стойност на сградата е 3 055 000 лева, предвижда се да бъде построена за две години.

Нови съдебни сгради от този тип не са градени от години. Миналата седмица кадровиците дадоха зелена светлина на изграждането на палата във Варна, но стана ясно, че това ще отнеме години.

В Сливница проблемът е належащ – в момента съдът се помещава в част от обществена сграда с площ 632 кв м, а правораздаването е много датруднено заради липсата на достатъчно помещения. В новата палата трябва да се съберат районният съд и районната прокуратура.

От ВСС съобщават още:

„Съдебната палата ще има четири нива – три етажа, сутерен и трискатен покрив, с обща застроената площ – 461 кв. м. в парцел с площ 1350 кв. м. Предвидено е изграждане на 10 паркоместа, едно от които за лица с намалена подвижност (ЛНП). Достъпът до сградата ще се извършва чрез стъпала, като е осигурена повдигаща платформа за лица с намалена подвижност. На първия етаж ще бъдат обособени помещения с общ достъп за обслужване на посетители – деловодство – текущи дела, деловодство – свършени дела, място за проучване на делата от страните, Бюро „Съдимост“, деловодство Служба по вписванията, съдебно-изпълнително деловодство, държавен съдебен изпълнител, санитарни възли, достъпни и за ЛНП, кабинет и две съдебни зали със съвещателни зали към тях. В Съдебната палата ще има два асансьора, единият от които за посетители и адаптиран за хора с двигателни затруднения..

На втория етаж ще бъде разположена голяма съдебна зала със съвещателна зала към нея, две помещения за пробация, деловодство, счетоводство, стая за призовкари, помещение за веществени доказателства, офис на районния прокурор, заседателна зала към него, кабинети за прокурорите и съдебните служители, както и помещения за нуждите на прокуратурата.

Третият етаж е предназначен изцяло за нуждите на Районния съд. На това ниво ще има регистратура за класифицирана информация, кабинети за съдиите и съдебните служители, помещение за веществени доказателства, кабинет на председателя на съда със заседателна зала към него.

По фасадите е предвидена минерална мазилка, цокъл от мозаечна мазилка, видима тухлена зидария и архитектурни керамични акценти“.

 

About De Fakto

Проверете също

В Женева България активно участва в дискусиите по международно спортно право

  Адв.Ивайло Дерменджиев коментира  въпроса за допустимостта на изкуствен интелект в  арбитражните производства В Женева …

В Перник откриха изложба „Пробуждане между редовете“ в подкрепа на пострадалите от домашно насилие

Важно е да изградим механизми за разпознаване на домашното насилие, а държавата да осъществява ефективна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.