Последни новини
Home / Законът / Омбудсманът тръгва с автобус за Стара Загора, пести от „таксиметровия“ превоз

Омбудсманът тръгва с автобус за Стара Загора, пести от „таксиметровия“ превоз

Defakto.bg

Омбудсманът Мая Манолова, за да  успокои  финансовия министър Владислав Горанов, който  я лишава от кола и шофьор на НСО,  заминава в командировка  с обществения транспорт.  Промяната, замислена от Горанов и кабинета още не е влязла в сила – тя е в преходните и заключителни разпоредби на закона за бюджета за 2019 г.,  но омбудсманът е решила да не чака избирателното  отношение към поста на обществения защитник, да се превърне в норма.

На 5 ноември в 9 часа от Централна автогара-София с автобуса за  Бургас от сектор 25 Манолова ще отпътува за Стара Загора, където ще участва в церемония по обявяване на избор за млад омбудсман в града, съобщава пресцентърът на институцията.  Обявен е и часът на пристигане на автогара Стара Загора – около 11.15 ч .

Общественият защитник е единствената  фигура, от която финансовият министър Владислав  опазва  Националната служба за охрана (НСО) , за да не се  превръщала в „скъпа таксиметрова услуга“, когато се ползва от лица, за които не е налице заплаха.

По тази причина Манолова във вторник сутринта в 06.55 часа заедно с екипа си ще се качи във влака София – Варна.  На път за Морската столица в първи вагон, второ купе, Омбудсманът ще направи приемна за гражданите. Във Фейсбук -профила си Манолова е публикувала и  разписание на влаковете за съответните гари

От коментариите под съобщението личи обществено одобрение и подкрепа за  Омбудсмана.

Позиция – Лилия Христовска

Заплахата „Манолова“

Любопитно е, че  единствената заплаха пред задълженията  на Омбудсмана  – да се среща,  обгрижва и защитава правата на гражданите,  е  самата власт, която видимо сее препятствия пред институцията да си върши експедитивно работата.   Това естествено, няма да свали министри , зам. министри и прочие администрация  от колите на НСО.  Те са  националната ценност, ползват НСО  като  таксиметров превоз дори за  партийни митинги –  за да  облъчват с чар и самодоволство. Ако  се налага, се мъчат и в лимузините на Горското.. 

Да се пести охрана и бензин за сметка  наинституцията Омбудсман е нелепо, даже шо%

About De Fakto

Проверете също

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Съдът спря действието на наредбата за конкурсите за директори на училищата до приключване на съдебния спор

Върховният административен съд (ВАС) спря до приключване на съдебния спор действието на Наредбата № 16 …