Последни новини
Home / Законът / “Галъп интернешънъл”: 81% искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов

“Галъп интернешънъл”: 81% искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов

Defakto.bg

Изказването на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания е повод за неговата оставка,  смятат 81% от участниците в проучване на „Галъп интернешънъл“, проведено по телефона сред 800 души.  Единствено мнозинството от привържениците на „Обединени патриоти“ смятат, че Симеонов  трябва да остане в правителството.

Сред симпатизантите на ГЕРБ над 50% са „за“ оставката и около 40% – „против“. Симпатизантите на БСП настояват и за оставка на правителството, а тези, които не биха гласували за никого, са разделени в мненията си.

Анкетата, проведена от 27 октомври до 2 ноември, показва, че според 64% Бойко Борисов е отговорен в ситуацията около Валери Симеонов, а 31% са на противоположната позиция. Останалите се затрудняват да отговорят.

Практически всички слоеве на обществото намират, че премиерът Борисов е отговорен за напрежението около Валери Симеонов. Единствено привържениците на ГЕРБ са на обратното мнение, а привържениците на Обединените патриоти са разделени по тази тема.

Мнозинство от 56% са против оставка на правителството,  34% са „за“,  другите  не могат да отговорят.   Електоратът на БСП е по-скоро „за“. Онези, които не биха гласували и които биха гласували с „не подкрепям никого“, са разделени в мненията.

За 15-и пореден ден майки на деца с увреждания и подкрепящи ги граждани се очаква да излязат днес на протест с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.  На вчерашния протест беше заявено намерение днешната демонстрация да прерасне в шествие с автомобили и мотоциклети. Участниците планират да преминат от Министерския съвет до централата на партия ГЕРБ.

 

About De Fakto

Проверете също

ВКС отказа да възобнови дело за убийство

Върховният касационен съд (ВКС) отказа да възобнови дело за убийство, оончателно приключило с осъдителна присъда. …

Адвокат на Гешев прогнозира: Делото за “и циганите правят така” е с отнапред ясен резултат. И това не е натиск върху съда

Главният прокурор не е подсъдим, каквото и да пише в призовките, твърди още защитникът му …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.