Последни новини
Home / Законът / Делото срещу Константин Каменаров – с нов съдия

Делото срещу Константин Каменаров – с нов съдия

Defakto.bg

Смяна на съдиите по делото срещу генералния директор на БНТ Константин Каменаров отсрочва гледането му – вместо обявената дата 7 ноември, заседанието ще се проведе на 12 ноември.

Съдия Атанас Атанасов

Причината е, че досегашният председател на съдебния състав в СГС Атанас Атанасов (който е и начело на Съюза на съдиите) е командирован в столичния апелативен съд. А мястото му ще заеме съдия Анелия Щерева. Докладчик остава Руси Алексиев, третият член на състава е младши магистрат.

Софийският градски съд е втора и последна инстанция по казуса. Районният съд осъди Константин Каменаров на 1 година и 3 месеца условно, като прие за доказано, че той е шофирал с 1,6 промила алкохол в кръвта. Случката е от юни 2016 г., а ако присъдата бъде потвърдена, генералният директор на БНТ трябва да се раздели с поста заради несъвместимост.

Делото е наказателно и за него важи принципа за неизменност на съдебиня състав, но смяната в случая няма да се отрази сериозно на процеса и да го забави. Дотук делото на два пъти бе отлагано по молби на самия Каменаров, а при дадения му на 5 октомври ход то тръгна, но не приключи. Като съдът поиска единствено справка от химическата лаборатория на болница “Св.Ана” справка за получената алкохолна проба, чиито резултати са оспорени от защитата.

About De Fakto

Проверете също

Румен Радев: Много партии броят гласове и разпалват протести, но не излизат с ясни позиции за кризата

Много от партиите в момента броят гласове – ще вземат ли или ще изгубят гласове, …

Позиция на КЗД: Здравният министър трябва да коригира ограничителните мерки в заповедта за Ковид – сертификата

Комисията за защита от дискриминация (КЗД) излезе със становище , в което препоръчва на министъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.