Последни новини
Home / Законът / Новият избор за шеф на СГС ще е на 27 ноември

Новият избор за шеф на СГС ще е на 27 ноември

Defakto.bg

Втори зам.-председател на Софийския градски съд напусна

На 27 ноември ще е новият избор на председател на Софийския градски съд. Датата бе определена днес от съдийската колегия на ВСС. Това ще е втори поред опит на кадровицитеда изберат титуляр начело на отговорния съд. Постът е вакантен от есента на 2017 г., след оставката на Калоян Топалов.

В първата процедура участваха Евгени Георгиев и Светлин Михайлов от СГС, но никой от тях не получи нужното мнозинство. Сега кандидатите отново са двама – Евгени Георгиев, който вече бе подкрепен от общото събрание на СГС и Алексей Трифонов от столичния апелативен съд.

С 11 срещу 2 гласа колегията гласува днес втора поред оставка във временния управленски екип на СГС и освободи като зам.-председател Мина Мумджиева. През октомври бе приета оставката на Радостина Данаилова, която оглавяваше търговското отделение на съда.

Мумджиева бе ресорен зам.-председател по постъпващите искания за разрешения за спецразузнавателни средства. Това даде повод на Даниела Марчева да попита дали след оставката тази дейност ще протича нормално, а Олга Керелска предложи гласуването на оставката на Мумджиева да бъде отложено.

Тя е подадена още на 11 октомври, а на 24 октомври с нова молба е препотвърдена, възрази Боян Магдалинчев. Стана ясно и че за разрешителните за спецсредствата отговаря и друг  зам.-председател на СГС Даниела Борисова, която е начело на наказателното отделение. След днешното гласуване във временното ръководство на СГС остават три дами – и.ф. председателят Десислава Попколева и и.ф. зам.-председателите Албена Ботева и Даниела Борисова

За 4 декември бе насрочен днес изборът на нов председател на военния съд в София. Кандидадът е един – полк. Мадлен Димитрова-Гебрева.

About De Fakto

Проверете също

ВАдС отново поиска от НС спешни промени в ГПК заради недостатъци в системата за електронно правосъдие

Bиcшият aдвoĸaтcĸи cъвeт oтпpaви иcĸaнe дo Hapoднoтo cъбpaниe, c ĸoeтo настоява разпоредбите в  Гpaждaнcĸия пpoцecyaлeн …

ВАС окончателно: Отказът на РИОСВ за проучване на газ в Добружда е незаконосъобразен

Върховният административен съд потвърди решението на Административен съд – Варна от януари тази година, с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.