Последни новини
Home / Законът / Председателят на АССГ и 7 магистрати – със сребърни отличия, но без парични награди

Председателят на АССГ и 7 магистрати – със сребърни отличия, но без парични награди

Defakto.bg

Сребърен почетен знак получиха днес председателят на Административен съд – София-град Радостин Радков и седмина съдии оттам. Отличието им се дава след проверка на Инспектората, констатирала както добрите резултати за съда изобщо, така и специално качеството на актовете на седмината съдии, рядко отменяни от ВАС. Това са Елица Райковска, Мария Николова, Юлия Тодорова, Весела Цанкова – Гроздинска, Славина Владова, Луиза Павлова – Христова, Владимир Николов.

Предложението бе на Георги Чолаков.

Любопитен бе разгорелият се дебат в съдебния съвет, но по втората част от предложението – Радков и съдиите да бъдат наградени и с по една основна заплата. Бюджетната комисия начело с Боян Магдалинчев бе дала отрицателно становище, но КАК е подкрепила паричните награди.

Драгомир Кояджиков попита по кои критерии ще бъде поощряван Радостин Радков като ръководител на административен съд и защо не е имало такива предложения и за други. И предложи да се разработят специални критерии за поощренията и наградите и тогава да се гласуват.

Липсват финанси, а и досега наистина не сме наградили никой друг, обяви и Магдалинчев. Състоянието на бюджета в момента не позволява никакви ппарични награди, подкрепи го Севдалин Мавров.

Намират се обаче пари за какво ли не, опонира Даниела Марчева. Явно имайки предвид бонусите, които ще се раздадат в спецправосъдието. Те са по закон, каза Магдалинчев.

Георги Чолаков също се обяви за изготвяне на критерии, а при последвалото гласуване не подкрепи собственото си предложение за парични награди.

С 4 на 8 гласа ВСС отказа да отложи решението си до приемане на стандарти за поощренията.

С 5 срещу 6 гласа отказаха парични награди.

About De Fakto

Проверете също

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Всички без ГЕРБ задължиха Бойко Борисов да се яви пред парламента

Преди това бе наречен “Джипко Бибитков”, “генералът беглец”, “страхливият заек от Банкя” Със 145 “за” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.