Последни новини
Home / Законът / Пет дни на медиацията са организирани в Съдебната палата идната седмица

Пет дни на медиацията са организирани в Съдебната палата идната седмица

Defakto.bg

Идната седмица от  19 – 23 ноември,  Центърът за спогодби и медиация (ЦСМ) към Софийски районен съд и Софийски градски съд организира провеждането на традиционните Дни на Медиацията в България.

Откриването ще бъде съчетано с дискусия със съдиите от Софийски градски съд на тема: „Възможности за въвеждане на задължителна среща по медиация по семейни дела”.  Около  около 40% от семейните дела, препратени към медиация завършват със спогодба, поради което към момента отговорните институции в страната извършват анализ и проверка на възможностите за въвеждане на задължителна медиация по такива дела, съобщи адв.Свилена Димитрова, председател на ЦСМ при СРС и СГС

Дискусията по същата тема ще продължи на  21.11.2018 г. от 15:30 часа в зала 502 на СРС, където ще се проведе среща със съдиите от Софийски районен съд, по повод Дните на Медиацията 2018 г. Поканени са и членовете на Висшият съдебен съвет.

Центърът е създаден и работи по Програма „Спогодби“ към Софийски районен съд и Софийски градски съд и е първият съдебен център у нас, който функционира от над 8 години, и по модел на който вече се откриват центрове и в други съдебни райони на страната.  Центърът ще разполага и със самостояталена зала  за медиация в СГС от другата седмица.

 

About De Fakto

Проверете също

231 кандидати се явиха на писмен изпит по “външния” конкурс за 31 административни съдии

От допуснати 302-ма кандидати, 231 днес са се явили на писмения изпит във “външния” конкурс …

Върховният административен съд ще тълкува отговорността по ЗОДОВ за незаконни уволнения

 Върховният административен съд образува две нови тълкувателни дела,съобщиха оттам. Едното е № 2 от 2021 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.