Последни новини
Home / Законът / Адвокат Ирен Савова: Иванчева и Петрова са обречени на гражданска смърт преди още съдът да се е произнесъл

Адвокат Ирен Савова: Иванчева и Петрова са обречени на гражданска смърт преди още съдът да се е произнесъл

Defakto.bg
Ирен Савова
Една от жалейките за силно преувеличената кончина на адвокат Ирен Савова

 „Пипнах се навсякъде,  почувствах,  че съм жива и това ми хареса. Даже се зарадвах“ , коментира  Савова силно преувеличената вест за  кончината й.

В неделя кантората и домът на адвокат Ирен Савова осъмнаха с некролози, оповестяващи вестта за нейната кончина. Както писа Дефакто, съобщенията се оказаха  грозни манипулации, наподобяващи хрумвания на  хора  с мозъци на термити.

Като чула новината за своята кончина,  Савова проверила дали е вярна, разказа тя пред  bTV :  „ Пипнах се навсякъде,  почувствах,  че съм жива и това ми хареса. Даже се зарадвах“ , обяви тя.

„Няма как да приемеш подобно събитие, без да си наранен и това да не ти повлияе”, добави  юристът.  Савова каза, че съседи са и съобщили за разлепените некролози и  допълни, че те са били разчистени преди приятелите й да споделят “ изключителната“ новина с нея.

„В обкръжението си не познавам хора, които да имат такива психични отклонения. Взимам участие в дела с изключително големи интереси. Възможно е  изключително засегнат,  да  иска нещо, което е толкова неблагоприятно за мен”.

Савова отказа да направи връзка между делата, по които се явява,  за да избегне  произволни илюзии между тях и грозното събитие.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова в съдебна зала

Попитана обаче за казуса „Младост“, последното шумно дело по което се явява, адвокат Савова заяви, че  като успех оценява  измолената възможност от  прокурор Иван Гешев,  след близо пет часа показен арест,  двете арестувани жени – Иванчева и Петрова,  да посетят тоалетна и да пият вода.   Спести унижения, които дори в тоалетната задържаните жени е трябвало да преживеят.  Но не премълча, че на всяко влизане и излизане от ареста те са събличани чисто голи, за да бъдат проверени. Двете жени са в килия с размер 2 на 3 метра, която споделя обща тоалетна със съседната килия.  И двете очевидно не са в добро здравословно състояние.

Савова е защитник на Биляна Петрова, заместничката на Десилава Иванчева.  Както е известо Иванчева бе отстранена от длъжността  кмет на „Младост” , а  Биляна Петрова бе уволнена от заместническия й пост в съдебна зала.

„Ако намеря връзка, това е много страшно. По делото „Иванчева” никога не е имало обрат.  То се движи само в една посока – то е натиск, преса, категоричен бе коменатрът на адвоката.

„Жалки бяха свидетелските показания на Ваклин, това беше изключително жалка работа, може да си го представите Ваклин, който влиза в съдебно заседание със записки – нещо, което му е записано и той трябва само да го изрецитира. Беше мъка за всички ни да слушаме измъчените обяснени на Ваклин, който започна непрекъснато да се обърква за дати и събития”, каза още  Савова.

„Не стига, че тези две жени са в ареста от 7 месеца, та вече има опасност да се телепортират в чужда държава и по спешност сме привикани на ново заседание в специализирания съд“, коментира тя  поисканата от прокуратурата забрана на  двете да се забрани да напускат страната. И то след като безпрецедентно осигуриха оставането им в ареста от спецапелативния съд, въпреки решението на първоинстанционния  – да го напуснат незабавно.

Савова бе категорична:  „Явно Иванчева и Петрова са единствените в България, обвинени за извършване на престъплението „подкуп“ от „високите етажи на властта“. И явно с тях ще се изчерпи квотата за преследване на „високата корупция.“

Тя е категорична, че начинът по който се подхожда към двете обвиняеми, е да бъдат обречени на гражданска смърт още преди съдът да се е произнесъл. „ Те са обречени, повече не могат да се върнат в гражданския оборот“,  категорична бе  Савова.

Адвокатът оповести и любоптината информация, че  до килията на Иванчева и Петрова, се е освободила още една.  „Не е невъзможно да се окажа в съседство до двете“, с горчивина се пошегува адвокат Савова.

Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеровса подсъдими за искане на 500 000 евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, за да тръгнат строежите му в „Младост“. В хода на процеса дотук обаче нито един от свидетелите на обвинението, с изключение на Ваклин, не потвърди тези твърдения. А самият предприемач бе принуден да признае, че между него, Иванчева и Петрова подобни разговори не са водени.

About De Fakto

Проверете също

Съдът прекрати делото за хулиганство на прокурора Георги Асенов поради липса на извършено престъпление

Прокурорът от Върховна касационна прокуратурата Георги Асенов не е извършил  престъплението хулиганство и повреждане на …

423 кандидати се явиха на писмен изпит в конкурса за първоначално назначаване на 45 съдии в районните съдилища

В аудитории № 272 и № 292 на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се провежда …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 + 9 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.