Последни новини
Home / Без категория / Министрите Цачева и Маринов на среща с посланиците на ЕС за евродоклада

Министрите Цачева и Маринов на среща с посланиците на ЕС за евродоклада

Defakto.bg

Министрите на правосъдието и на вътрешните работи Цецка Цачева и Младен Маринов са дискутирали с посланиците от ЕС последния евродоклад, съобщиха от МП. Освен това е била отчетена работата по оставащите три показателя, по които евронаблюдението спрямо нас не е прекратено. на работната среща е присъствал и представляващият ВСС Боян Магдалинчев.

Съобщението на Министерството на правосъдието:

Днес по покана на министъра на правосъдието г-жа Цецка Цачева се проведе работна среща с посланиците на държавите-членки на ЕС и ръководителя на Представителството на Европейската комисия в София. В срещата взеха участие и министърът на вътрешните работи г-н Младен Маринов и представляващият Висшия съдебен съвет г-н Боян Магдалинчев.

Темата на дискусията беше докладът на Европейската комисия за постигнатото от България по линия на Механизма за сътрудничество и оценка, публикуван на 13 ноември 2018 г.

Министър Цачева благодари за доброто сътрудничество на Европейската комисия и на държавите-членки, както и за обективната оценка и констатацията от доклада, че три от шестте показатели на механизма могат да се смятат за условно затворени.

Българските институции предоставиха подробна информация за действията, които вече се предприемат в изпълнение на останалите показатели. Министърът на правосъдието изрази решимост за постигане на необратимост и устойчивост на резултатите, което да доведе до окончателното затваряне на всички показатели.

Представителите на дипломатическите мисии в София отчетоха постигнатия напредък и приветстваха избрания подход от България да бъдат информирани за конкретните действия по оставащите три показателя. Министър Цачева изрази надежда да бъде спазен принципът за оценка според собствените заслуги и изпълнение, както и да се запази посочената в Доклада перспектива Механизмът да приключи преди края на настоящия мандат на Комисията през 2019 г., като се отчита фактът, че три от шестте показателя са условно затворени.

 

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Управляващите променят правила за вота през закона за извънредното положение, а не през Изборния кодекс

Даниела Дариткова, Искрен Веселинов, Анна Александрова, Валери Симеонов, Християн Митев и др. внесоха в деловодството …

Съдиите и служителите в РС-Дупница с жест на подкрепа към децата от Центъра за социална рехабилитация и интеграция

Благотворителността има много измерения. След благотворителна кампания в съда, съдиите и служителите от Районен съд …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.