Последни новини
Home / Законът / Зам.-министър проф. Проданов и шефът АИКБ Васил Велев обсъждат възможности за работа на осъдените

Зам.-министър проф. Проданов и шефът АИКБ Васил Велев обсъждат възможности за работа на осъдените

Defakto.bg

 

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов  е провел работна среща с Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/. На срещата са присъствали  гл. комисар Васил Миладинов, главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Иван Иванов, изпълнителен директор на Държавно предприятие “Фонд затворно дело“, което осъществява управление на стопанските дейности в местата за лишаване от свобода, съобщиава пресслужбата на МП.

Основната  тема на разговора е била повишаването на трудовата заетост на лишените от свобода на територията на местата за изпълнение на наказанията.  Обсъдени са варианти за по-ефективно използване на свободните производствени помещения. По време на разговора е изтъкнато, че стопанската дейност, извършена от лишените от свобода, дава възможност за реално намаляване на сроковете на техните присъди и има пряко отношение към тяхната ресоциализация.

От името на АИКБ  Велев заявил, че стопанските субекти, които са членове на Асоциацията, имат интерес към използването на свободния трудов ресурс и наличните производствени мощности в местата за изпълнение на наказанията. Той се ангажира с процеса на информирането на съответните мениджъри относно актуалните икономически възможности, които биха могли да се реализират в териториалните рамки на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Присъстващите на срещата са се обединили  около идеята за взаимноизгодния характер на обсъжданата проблематика и са договорили  поддържане на постоянен контакт.

About De Fakto

Проверете също

Парламентът прие на първо четене и двата внесени антикорупционни закона

Народното събрание прие на първо четене и двата внесени антикорупционни закона. Единият е Законопроект за …

ВАС остави в сила решение на Административен съд – Кюстендил за ТЕЦ „Бобов дол“  

Върховният административен съд остави в сила решение на Административен съд – Кюстендил по административно дело …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.