Последни новини
Home / Законът / Зам.-министър проф. Проданов и шефът АИКБ Васил Велев обсъждат възможности за работа на осъдените

Зам.-министър проф. Проданов и шефът АИКБ Васил Велев обсъждат възможности за работа на осъдените

Defakto.bg

 

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов  е провел работна среща с Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/. На срещата са присъствали  гл. комисар Васил Миладинов, главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Иван Иванов, изпълнителен директор на Държавно предприятие “Фонд затворно дело“, което осъществява управление на стопанските дейности в местата за лишаване от свобода, съобщиава пресслужбата на МП.

Основната  тема на разговора е била повишаването на трудовата заетост на лишените от свобода на територията на местата за изпълнение на наказанията.  Обсъдени са варианти за по-ефективно използване на свободните производствени помещения. По време на разговора е изтъкнато, че стопанската дейност, извършена от лишените от свобода, дава възможност за реално намаляване на сроковете на техните присъди и има пряко отношение към тяхната ресоциализация.

От името на АИКБ  Велев заявил, че стопанските субекти, които са членове на Асоциацията, имат интерес към използването на свободния трудов ресурс и наличните производствени мощности в местата за изпълнение на наказанията. Той се ангажира с процеса на информирането на съответните мениджъри относно актуалните икономически възможности, които биха могли да се реализират в териториалните рамки на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Присъстващите на срещата са се обединили  около идеята за взаимноизгодния характер на обсъжданата проблематика и са договорили  поддържане на постоянен контакт.

About De Fakto

Проверете също

ВКС образува Тълкувателно дело за понятието “имущество” по закона за отнемане на незаконно придобитото имане

Във ВКС бе образувано Тълкувателно дело № 4/2021  по въпроси, свързани с противоречиво приложение на …

Иван Гешев в Хага: Ако закрият спецправосъдието, България трудно ще изпълнява ангажиментите си към Лаура Кьовеши

Главният прокурор участва в 15-ия ежегоден Консултативен форум на главните прокурори на държавите членки на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.