Последни новини
Home / Законът / Съпругата на Лозан Панов в писмо до Боян Магдалинчев: „Вие разпространявате невярна информация!“

Съпругата на Лозан Панов в писмо до Боян Магдалинчев: „Вие разпространявате невярна информация!“

Defakto.bg

Съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов – Елисавета Панова,  изпрати до представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев открито писмо, съобщи в. Сега, позовавайки се на transmedia.bg.  Поводът е интервюто на Магдалинчев по БНТ на 28 ноември с водещ Емил Кошлуков.  В предаването Магдалинчев обвини Панов, че говорел като политик, което било неуместно.   Двамата с Кошлуков се възмутиха, че  Панов   настоява   наблюдението на Брюксел над България да продължи. Също изненадващо за добрия тон между магистрати,  Магдалинчев съобщи колко пъти данъчните са търсили Панов, за да му връчат резултатите от проверката си.

Съпругата на председателя на ВКС е възмутена, че  „издевателства“ над съпруга й се  добавя и непростимо поведение на съдия, представляващ ВСС, който с лекота публично разпространява невярна информация за свой колега.

Ето пълния текст на писмото на Елисавета Панова: 

До Представляващия Висшия съдебен съвет  г-н Боян Магдалинчев

Г-н Магдалинчев,

Поради отсъствието ми от страната реагирам със закъснение на Ваша телевизионна изява от изминалата седмица. В предаването „Още от деня“ на БНТ твърдите, че, цитирам: „Аз няма да взимам отношение по това колко са основателни констатациите на Националната агенция по приходите, аз ще взема отношение по един друг въпрос, който на пръв поглед е второстепенен. Истината е, че НАП издирва г-н Панов 13 пъти. От момента на образуването на производството пред НАП, за да бъде уведомен. След това излиза ревизионен доклад… Той е подал електронен адрес за кореспонденция. Съобщенията очевидно не ги получава на електронния адрес, поради което НАП е била принудена да го търси на домашен адрес или на постоянен адрес, които са известни. Дори по местоработата му, в това число и във ВСС. Излязоха публикации и това е известно. Това е по-странното, един председател на ВКС, може би е силно да кажа „се укрива“ от държавни институции, които искат да му връчат съобщенията си. Това е много странно“

„Истини“ като Вашите, г-н Магдалинчев, се превърнаха в една нормалност за публичността ни и затова считам, че ако и този път замълча, поредната би била възнаградена с дълъг живот. Тъй като по неволя съм свидетел на издевателствата и униженията, на които е подложен представителят на най-висшата ни съдебна инстанция Лозан Панов, легитимирани често като „проверки и санкции“ от страна на „държавни“ органи, включително и на тези от страна на НАП, най-отговорно публично заявявам, че Вие разпространявате невярна информация.

Призовавам Ви да докажете по-горе цитираните Ваши твърдения, тъй като разполагам с документи за точно обратното. Не бих могла да допусна дори мисълта, че е възможно Представляващият Висшият съдебен съвет на Република България да си служи с инсинуации, за да преследва нелегитимни цели.

Ще използвам също така възможността да Ви осведомя за особеностите на общуването ми с органите на НАП и причините затова, защото Вие имате съществен принос към моя подход. От почти една година съм обект едновременно на проверка и ревизия от страна на НАП, като съпруга на Лозан Панов. До този момент нямам представа как изглеждат лицата на проверяващия екип, тъй като по мое желание успешно комуникираме само по електронна поща. Здравият разум изискваше да предпоставя, че след като според тези, които имат монопол върху „истината“ вече съм „убивала“, „ хулиганствала“, „мамила банка“, то в такъв случай едва ли „предлагането“ на подкуп, би ме затруднило особено.  Впоследствие, разбира се, винаги ще се намери услужлив магистрат, който да „пренареди“ съдебния състав, като например по делото на подбудителя към престъплението подкуп бивш следовател Петьо Петров, известен с многозначителния за магистрат прякор Еврото, за да се получи целеният съдебен акт. Надявам се, че с последния пример не издавам някоя от дълбоко пазените тайни за чадърите и зависимостите в съдебната власт, които Лозан Панов упорито отказва да разкрие пред Съдийската колегия на ВСС.

Убедена съм, без да съм наясно със семейния Ви статус, че на мое място г-жа Магдалинчева би постъпила по същия начин. В очакване да предоставите пред българското общество доказателства за Вашите твърдения оставам. С уважение към Институцията ВСС,                                                                                                                    Елисавета Панова

About De Fakto

Проверете също

При 37.14 % обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ – СДС първи, ПП – втори, Възраждане – трети

Централната избирателна комисия публикува официалните данни от предсрочния парламентарен вот на база 37.14  от обработени …

Изборите за 48 – мо НС започнаха. За година и половина гласуваме четвърти път, трети път – предсрочно

Изборите за 48 – мо Народно събрание в България започнаха. B cтpaнaтa избopният дeн зaпoчнa в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.