Последни новини
Home / Законът / Обяви за конкурси за магистрати излязоха в “Държавен вестник”, тръгват срокове

Обяви за конкурси за магистрати излязоха в “Държавен вестник”, тръгват срокове

Defakto.bg

Обявите за два конкурса за прокурор и следователи в специализираната прокуратура са обнародвани в днешния брой на “Държавен вестник”. От днес започва да тече 14-дневния срок за подаване на документи от кандидатите, напомнят от ВСС.

Единият конкурс е за първоначално назначаване на 1 свободна длъжност прокурор и 7 свободни длъжности за следователи.

“В 14-дневния срок за прием на документи, който започва да тече от датата на обнародването на обявата в Държавен вестник и изтича на 18 декември 2018 г. включително, кандидатите подават лично или чрез писмено упълномощен представител в администрацията на Висшия съдебен съвет, гр. София, ул. „Екзарх Йосиф” № 12, документи за участие в конкурсите. Необходимите за попълване образци, утвърдени с Наредба № 1/09.02.2017 г. на Пленума на Висшия съдебен съвет, са публикувани на интернет сайта на ВСС, раздел „Важно“ – „Конкурсни процедури“ – „Правила и образци на заявления“.

Другият конкурс е за преместване на 8 свободни длъжности за следователи в спецпрокуратурата. И тук 14-дневният срок за кандидатите започва да тече от днес и изтича на 18 декември.

ВСС напомня и че на 8 декември, в събота, е насрочен писмен изпит по конкурс за първоначално назначаване на съдии в районните съдилища. Изпитът ще се проведе от 9 ч. в 292 аудитория на СУ “Св.Климент Охридски”.

“Влизането в сградата на Софийски университет “Св. Климент Охридски” ще се осъществява само откъм ул. „Св. Климент Охридски” № 6, през бариерата на вътрешния двор, вход – Централен корпус, като влизането на автомобили не е позволено.

Кандидатите ще се допускат в залата след 7:45 ч., след представяне на лична карта, входящ номер и полагане на подпис в присъствен списък.

Съгласно Наредбата, в изпитната зала НЯМА ДА БЪДАТ ДОПУСКАНИ кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства, както и НЕ СЕ РАЗРЕШАВА ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика. В тази връзка явилите се на изпита следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата да е ограничена по начин, непозволяващ ползването ѝ.

Организаторите по провеждането на конкурса нямат ангажимент за осигуряване съхранението на мобилни телефони или други технически устройства”, съобщават от ВСС.

About De Fakto

Проверете също

Увеличават с 40 % възнагражденията за правна помощ

Увеличение с до 40 % на възнагражденията по Закона за правната помощ предлага служебният кабинет. …

231 кандидати се явиха на писмен изпит по “външния” конкурс за 31 административни съдии

От допуснати 302-ма кандидати, 231 днес са се явили на писмения изпит във “външния” конкурс …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.