Последни новини
Home / Законът / Половин година по-късно Нено Димов ще изпълнява заръките на Цацаров за промени в концесионния договор с “Юлен”

Половин година по-късно Нено Димов ще изпълнява заръките на Цацаров за промени в концесионния договор с “Юлен”

Defakto.bg

В края на  година, половин година след заръките  на Сотир Цацаров до премиера Бойко Борисов за наложителни промени в концесионния договор с “Юлен” АД , правителството е на път да ги изпълни.

От съобщение на пресслужбата на МС става ясно, че кабинетът е възложил на министъра на околната среда и водите Нено Димов да започне преговори за промени в концесионния договор, с който на Юлен АД е предоставено право на ползване върху част от територия, изключителна държавна собственост – част от територията на Национален парк „Пирин”, община Банско, „Ски зона с център Банско“. От министъра се очаква да внесе проект за промени в договора.

На  12 юни Цацаров отправи препориъки до  Борисов „за незабавни действия по  концесионния договор с “Юлен” и за привеждането му в пълно съответствие с териториално-устройствения план на “Ски зона – Банско“.  Повод бе  извършената преди това проверка  от прокуратурата по сигнал на “Зелените” за нарушения и многобройни протести в защита на Пирин.

По  време на проверката прокурорите събраха информация, че “Юлен” експлоатира площ, която надвишава с 65,789 ха предоставените ѝ 99,55 ха.

От писмото на главния прокурор до Борисво през юни се разбра, че обект на друго разследване е финансирането на Българската федерация по ски от Министерството на младежта и спорта – което се води от Софийската градска прокуратура, тъй като са констатирани данни за длъжностни престъпления и безстопанственост.

Тогава стана ясно, че  извършва и преглед на предходни откази на Върховната касационна прокуратура (ВКП) да разследва нарушения и неизпълнение на концесионния договор с “Юлен”.

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Съдийската колегия предлага на 30 септември да тръгне процедурата за избор на председател на ВКС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет предлага вариант на времеви график за провеждане на процедура …

Съдии с апел към изборните си членове във ВСС – напуснете проваления съдебен съвет

Решаващото действие за прекратяване на мандата на ВСС  е съдиите, избрани от съдии в него …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.