Последни новини
Home / Законът / Половин година по-късно Нено Димов ще изпълнява заръките на Цацаров за промени в концесионния договор с “Юлен”

Половин година по-късно Нено Димов ще изпълнява заръките на Цацаров за промени в концесионния договор с “Юлен”

Defakto.bg

В края на  година, половин година след заръките  на Сотир Цацаров до премиера Бойко Борисов за наложителни промени в концесионния договор с “Юлен” АД , правителството е на път да ги изпълни.

От съобщение на пресслужбата на МС става ясно, че кабинетът е възложил на министъра на околната среда и водите Нено Димов да започне преговори за промени в концесионния договор, с който на Юлен АД е предоставено право на ползване върху част от територия, изключителна държавна собственост – част от територията на Национален парк „Пирин”, община Банско, „Ски зона с център Банско“. От министъра се очаква да внесе проект за промени в договора.

На  12 юни Цацаров отправи препориъки до  Борисов „за незабавни действия по  концесионния договор с “Юлен” и за привеждането му в пълно съответствие с териториално-устройствения план на “Ски зона – Банско“.  Повод бе  извършената преди това проверка  от прокуратурата по сигнал на “Зелените” за нарушения и многобройни протести в защита на Пирин.

По  време на проверката прокурорите събраха информация, че “Юлен” експлоатира площ, която надвишава с 65,789 ха предоставените ѝ 99,55 ха.

От писмото на главния прокурор до Борисво през юни се разбра, че обект на друго разследване е финансирането на Българската федерация по ски от Министерството на младежта и спорта – което се води от Софийската градска прокуратура, тъй като са констатирани данни за длъжностни престъпления и безстопанственост.

Тогава стана ясно, че  извършва и преглед на предходни откази на Върховната касационна прокуратура (ВКП) да разследва нарушения и неизпълнение на концесионния договор с “Юлен”.

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Човешките права под знака на пандемия: Без защита на уязвимите, хаотична битка с Ковид

Безпрецедентен брой резолюции на Комитета на министрите за неизпълнени решения на Страсбург, полицейски произвол при …

Президентът назначи Стефан Янев за премиер и обяви служебното правителство (пълен състав )

Във вторник държавният глава подписа общо три указа – от утре, 12 май, е назначено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.