Последни новини
Home / Законът / Александър Ваклин: На единствената ни среща Иванчева и Петрова не са ми искали пари, но схемата беше друга

Александър Ваклин: На единствената ни среща Иванчева и Петрова не са ми искали пари, но схемата беше друга

Defakto.bg

Строителният предприемач се обърка в обясненията си кого сигнализира и какво „посредничество“ търси

Проведената между строителния предприемач Александър Ваклин, кмета на „Младост“ Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова наистина е една и на нея не са искани и давани пари.

Това потвърди днес самият Ваклин пред бТВ. А вчера адвокат Ирен Савова, която защитата Биляна Петрова, бе категорична: защо, ако е истина, че двете жени са му искали подкуп, Ваклин не им е дал парите на тази среща, защо не е отворена и дума дори за тях? А вместо това Иванчева дори го е питала как се казва.

Сега предприемачът обясни, че е бил „оборудван“ с микрофон, носил е в себе си белязани 70 000 евро, но уговорката му с „посредника“ Петко Дюлгеров била друга. А именно – Ваклин и Дюлгеров да отидат заедно в община „Младост“, да се видят с Иванчева, а като излязат предприемачът да даде на посредника белязаните пари, пък той да ги предаде. А на самата среща кметът трябвало да използва „ключова дума“, че са се разбрали, както и да поиска дарение за детска площадка.

Схемата обаче не била осъществена, защото Дюлгеров в последния момент се отказал да ходи на срещата.

„Разговорът беше доста нелеп, тя (Иванчева) ме попита 3 пъти как се казвам, което беше израз на лошо възпитание и самозабравяне. Освен да потвърди ангажимента, тази среща целеше да ме постави в неудобно положение. Аз носех нещо подобно на вашия микрофон, но записите не съм ги правил аз. Аз нося, как се натиска копчето аз не мога да ви кажа“, обяви Ваклин.

На въпрос дали „излизащите“ по медии записи от разговори от СРС са достоверни, предприемачът каза, че не можел да знае, но публикуваните негови разговори с Петко Дюлгеров отговаряли на истината.

По-любопитни бяха обаче други негови обяснения – че веднъж е сигнализирал ДАНС (не КОНПИ) за упражнявания спрямо него произвол, а „междувременно“ потърсил и посредник за контакт с кмета на „Младост“ да разбере защо преписките му се бавят. „Защото се надявах, че нещата ще са просто въпрос на една некомпетентност в администрацията, надявах се, че всички забави са плод на лоша организация. Случайно се свързах с Петко Дюлгеров, препоръчаха чи го като човек, който познава района, защото е бил кмет на „Младост“. Не исках да заобиколя закона, а да направя официална среща с кмета да разбера защо преписката се бави десети месец“, обяви Ваклин. Как обаче хем си мисли, че е налице само лоша организация на работа, хем подава сигнал до службите, довел до гръмката акция в центъра на София, така и не стана ясно.

Предприемачът се обърка и в обясненията кого е сигнализирал. „Отивам първо в ДАНС, те ми препоръчаха да пусна жалба в специализираната прокуратура. Службите на КОНПИ са съставени от отдели на други служби, включително ДАНС. Аз отидох в сградата на ДАНС, но кой после е бил трансформиран в КОНПИ аз не мога да знам“, каза Ваклин.

Обяви, че дадените от него за белязване 70 000 евро продължавали да са блокирани (те са веществени доказателства), а „доста от т.нар. свободни медии се опитват да ме злепоставят, че лъжесвидетелствам и това не се отразява добре на бизнеса ни“.

В същото време той получи от главния архитект на София Здравко Здравков разрешения за две сгради в местността Камбаните.

About De Fakto

Проверете също

Ивайла Бакалова към депутатите: Мартин Нотариуса съществуват заради болната ни съдебна система, не пропускайте кръга на Петьо Еврото, той е по-силен

Сменете си адвоката,  с Лулчева няма как да се получат нещата, препоръчва Нотариуса на Ивайла …

Защо АС – София потвърди отказа на СГС да пусне предсрочно на свобода един от убийците на студента Стоян Балтов

  Апелативен съд София потвърди отказа на СГС  за предсрочно освобождаване от затвора на  Александър …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.