Последни новини
Home / Законът / Милка Панчева стана зам.-председател на ВАС

Милка Панчева стана зам.-председател на ВАС

Defakto.bg

Решено е – Милка Панчева е новият зам.-председател на Върховния административен съд. Тя бе назнамена днес на поста от колегията на ВСС.

Панчева поема ръководството на Втора колегия на ВАС на мястото на Надежда Джелепова, която стана конституционен съдия.

Де факто не веднъж писа за тази кандидатура – съдия Панчева е със солиден магистратски стаж, над 20 години е във ВАС. Но догодина ще се пенсионира, т.е. кадровото попълване на ръководния екип отново ще е на дневен ред.

Предложението бе на Георги Чолаков, подкрепи го Пленумът на ВАС.

А днес в съдебния съвет Боян Магдалинчев (бивш зам.-председател на ВАС) подчерта, че Милка Панчева ще допринесе за подобряване на микроклимата и организацията на работа на съда. Сам отвори дума и за твърдения, че била “негов” човек и ги отрече.

Атанаска Дишева (доскоро съдия от ВАС) мотивира подкрепата си с даденото от доверие на Панчева от мнозинството в Пленума на съда.

About De Fakto

Проверете също

ВАС остави без разглеждане жалбата на партията на Божков срещу черния списък по “Магнитски”

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на политическа партия „Гражданска платформа Българско лято” срещу …

И Апелативният специализиран съд осъди Румен Овчаров за мини “Бобов дол” условно, но отхвърли гражданските искове (обновена)

Апелативният специализиран съд също осъди, условно, Румен Овчаров за умишлена безстопанственост заради “Мини Бобов дол”. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.