Последни новини
Home / Законът / 72-ма класирани за нотариуси за 75 места

72-ма класирани за нотариуси за 75 места

Defakto.bg

Министерството на правосъдието публикува резултатите от класирането на кандидатите за нотариуси в страната.

Общо класиралите се на конкурса кандидати са 72-ма. Те ще заемат вакантните места за нотариуси в общо 52 съдебни райони в страната. Предварително обявените места бяха 75.

Съобщението:

След извършване на класирането по съдебни райони, Комисията по провеждане на конкурса констатира, че за съдебните райони на районните съдилища Велики Преслав, Котел, Крумовград, Омуртаг и Харманли за обявените места няма класирани кандидати, а за съдебен район на Районен съд Ивайловград е останало едно незаето място.

За съдебните райони на районните съдилища Асеновград, Нова Загора и Панагюрище има обявени по едно място, за което комисията е класирала по двама кандидати, които имат еднакъв общ бал, съобразно чл. 23 от утвърдения от министъра на правосъдието Регламент за провеждане на писмения и устния изпит от конкурса за нотариуси.

Предвид равните резултати на двама кандидати в посочените места министърът на правосъдието ще разкрие допълнително още едно място в тези райони.

При определяне на кандидатите за съответните съдебни райони комисията се е съобразила, както с общия бал на кандидатите, така и с поредността на съдебните райони, за които кандидатстват, съгласно чл. 11, ал. 1 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност.

За съчетаното прилагане на тези два критерия комисията е процедира по следния начин: кандидатите с най-висок успех се класират за съдебните райони, посочени като първо желание. Ако следващ по успех кандидат е посочил като първо желание съдебен район, в който местата са вече заети от кандидати с по-висок успех, този кандидат участва в класирането на съдебния район, посочен от него като второ желание. Ако местата за съдебния район, посочен от кандидата като второ желание, са заети, той участва в класирането за съдебния район, посочен като трето желание. Ако и това място е заето, кандидатът не участва в класирането. Кандидатите с еднакъв бал се подреждат на едно и също място, съгласно чл. 23 от утвърдения от министъра на правосъдието Регламент за провеждане на писмения и устния изпит от конкурса за нотариуси.

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост (допълнена)

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.