Последни новини
Home / Законът / Втори опит: Спецпрокуратурата приключи разследването срещу депутата от ДПС, бивш от ГЕРБ Димитър Аврамов

Втори опит: Спецпрокуратурата приключи разследването срещу депутата от ДПС, бивш от ГЕРБ Димитър Аврамов

Defakto.bg

Разследването за търговия с влияние срещу депутата Димитър Аврамов приключи, изготвя се обвинителен акт, предстои внасянето му в специализирания съд.

За това информираха днес от специализираната прокуратура.

Това е втори опит за съдене на народния избраник от ДПС, бивш от ГЕРБ. Димитър Аврамов бе гръмко арестуван през 2012 г., тогава бе обявено, че е искал солиден подкуп от бизнесмен, за да реши спор в негова полза. Каусът бе за търговия с влияние. През 2016 г. на първа инстанция СГС оправда Аврамов и другия подсъдим Методи Петков, бивш общински съветник от Плевен. През 2017 г. втората инстанция, апелативният съд, отменя оправдателната присъда и връща делото за ново разглеждане от друг състав на СГС. А Софийският градски съд връща делото на прокуратурата заради неясно обвинение.

После случаят отива в спецправосъдието.

Димитър Аврамов бе и един от първите депутати (тогава от ГЕРБ), уличен в конфликт на интереси. В момента е народен представител от ДПС.

Съобщението на спецпрокуратурата от днес:

Специализираната прокуратура приключи разследването за търговия с влияние срещу народния представител Димитър Аврамов.
На Аврамов и двама негови помагачи са повдигнати прецизни обвинения за търговия с влияние, при продължавано престъпление, извършено в съучастие.
Изготвя се обвинителен акт срещу тях и предстои внасянето му в
Специализирания наказателен съд.
Разследването на Специализираната прокуратура установи, че в периода от 06.07.2012г. до 17.07.2012г., в гр. Бяла Слатина, в гр.Плевен, в гр. Монтана и в местността „Тировец”, землище на гр.Монтана /производствена база и офис на „Гала – М” ООД/, при условията на продължавано престъпление с пет деяния, депутатът Аврамов, в съучастие като извършител с М.В.П.–помагач, и В. Ц. Ч. – помагач, е поискал от български бизнесмен дар –сумата от 220 000 лева и облага – право на ползване на земеделски земи, собственост и арендувани от фирма на бизнесмена, които не му се следват и приел от същия бизнесмен – сумата от 100 000 лева, който не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица.
Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние върху
директора на Областна дирекция „Земеделие“ – гр. Монтана – във връзка със службата – за да отмени заповед от 31.08.2011г. за служебно разпределение на ползването на масивите в землището на с. Стубел, област Монтана, издадена на основание чл. 37в, ал. 4 ЗСПЗЗ, да издаде заповед по чл. 37в, ал. 8 ЗСПЗЗ за въвод във владение в масив 128, землището на с. Стубел, област Монтана в полза на фирмата на бизнесмена, както и да се съобрази със сключено доброволно споразумение по чл. 37в, ал. 1 ЗСПЗЗ за ползването на земеделски земи в землището на с. Стубел, област Монтана при издаване на заповед на основание чл. 37в, ал. 4 ЗСПЗЗ за следващата стопанска година /2012/2013г./.
Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние и върху
началника на РУП – МВР – гр. Монтана във връзка със службата му при
упражняване на правомощията му – да осигури охрана от полицейски служители и достъп до масив 128 в землището на с. Стубел, област Монтана, обработван от фирмата на бизнесмена по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012г.
В кратки сокове Специализираната прокуратура ще предаде на съд Димитър Аврамов и неговите съучастници.

About De Fakto

Проверете също

В Женева България активно участва в дискусиите по международно спортно право

  Адв.Ивайло Дерменджиев коментира  въпроса за допустимостта на изкуствен интелект в  арбитражните производства В Женева …

В Перник откриха изложба „Пробуждане между редовете“ в подкрепа на пострадалите от домашно насилие

Важно е да изградим механизми за разпознаване на домашното насилие, а държавата да осъществява ефективна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.