Последни новини
Home / Законът / Съдът ще разпита лекарката, взела кръвна проба на шефа на БНТ

Съдът ще разпита лекарката, взела кръвна проба на шефа на БНТ

Defakto.bg
Константин Каменаров

Делото срещу генералния директор на БНТ Константин Каменаров за шофиране пиян ще продължи през февруари. Тогава трябва да бъде разпитана лекарката, взела кръвната проба, в която е установено наличието на 1,6 промила алкохол през лятото на 2016 г.

Това реши днес състав на Софийския градски съд. Докладчик по казуса е Руси Алексиев.

Този път Каменаров се яви на заседанието, там бе и адвокатът му Людмил Рангелов.

Както вече е известно, СГС е втора и решаваща инстанция по делото срещу шефа на националната телевизия. През 2017 г. Софийският районен съд го призна за виновен и му даде 1 година и 3 месеца условно – ако присъдата бъде потвърдена от БНТ, Каменаров трябва да напусне поста си заради несъвместимост. Мандатът му изтича през 2020 г., а колкото и да се протака делото, давността за преследването на престъплението, в което е обвинен Каменаров, ще изтече през 2023 г., ако дотогава няма влязла в сила присъда.

Днес шефът на БНТ поиска разпит на доц. Ангел Стойчев от болницата „Св. Ана“ (там Каменаров е бил откаран през 2016 г. за кръвна проба). Мотивът е, че доц.Стойчев казал, че д-р Иванова, взела пробата, не е работила в болницата в този момент. Настоя също за разпит на д-р Москова за справката от болницата и на самата д-р Иванова и то в един ден, заради възможна очна ставка. Поиска и комплексна физикохимична експертиза.

Съдът отказа експертиза, както и разпит на доц.Стойчева и на химика Москова, изследвала пробата, определяйки тези искания за неоснователни.

Ще бъде изискана обаче справка от „Св.Ана“ дали д-р Иванова е работила в болницата по това време. Ако да – на какъв договор и дали в конкретния ден е била на работа, както и дали е изготвила документите по пробата на Каменаров. СГС допусна и разпит на д-р Иванова, за да каже дали тя е взела пробата и изготвила документите.

Следващото заседание ще е на 18 февруари.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.