Последни новини
Home / Законът / ЧСИ Тотко Колев, продал либийския танкер: Няма скандал, беше раздухан!

ЧСИ Тотко Колев, продал либийския танкер: Няма скандал, беше раздухан!

Defakto.bg

Частният съдебен изпълнител Тотко Колев, срещу когото започна разследване за престъпление по служба заради продадения либийски танкер не вижда нарушения в случая. А и публичната продан на кораба не е отменена.

Прокуратурата започна разследване за превишени права и незаконна промяна на собствеността срещу ЧСИ-то. От своя страна Камарата на частните съдебни изпълнители е изпратила свои представители в Бургас за проверка на станалото. Тя ще обяви констатациите си в доклад.

В известната вече история за задържането на танкера като обезпечение на вземане за над 9 млн.долара на “Булгаргеомин” от либийската държава, впечатлява фактът, че публичната продан е извършена при спряно от съда изпълнително производство.

Така на 21 декември м.г. екипажът на танкера “Бадр” е свален на брега, а статутът на плавателния статут – променен. Либия окачестви това като пиратство.

“Не съм бил на тази дата (21 декември – б.р.) в Бургас. Ден преди това тръгнах на почивка”, заявява днес Тотко Колев, цитиран от БНР.

“Нито съм давал някакви разпореждания да се извърши такова действие, нито някой от мен нещо е искал. Почивката ми беше от лятото организирана. Отсъствието ми е съвсем случайно. Не намирам скандал в едни гражданско-правни отношения. Скандалът беше раздухан от други”, твърди частният изпълнител.

Днес се е провело разпоредително заседание и по друго дело срещу Тотко Колев. Прокуратурата твърди, че преди 10 години  той е извършил служебно престъпление и е ощетил община Несебър с над 500 000 лева.  След “Дюнигейт”, община Несебър направила ревизия на земите си и разбрала, че не е собственик на терен край Емона. Разследването показало, че ЧСИ е нарушил служебните си задължения при извършване на действия по изпълнително дело.

Колев е отказал коментар по конкретния случай, но е пояснил:

“Може да е случайно, но аз не вярвам в случайностите. Двете неща нямат никаква връзка помежду си. Виждате, че аз не се крия от изявления. Просто мисля, че в момента не е удачно да говоря за тези неща”.

About De Fakto

Проверете също

Оставката като възможност пред главния съдебен инспектор

Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Институтът за пазарна икономика вече неколкократно обърна внимание на изтеклите …

Адвокатите хвърлят тоги, ако властта отново не забележи исканията им за данъчни облекчения

Адвокатурата е готова да изрази своята гражданска и професионална позиция чрез съответни протестни действия в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.