Последни новини
Home / Законът / Трима лекари „решават“ да остане ли Вълчо Арабаджиев в ареста

Трима лекари „решават“ да остане ли Вълчо Арабаджиев в ареста

Defakto.bg
Вълчо Арабаджиев Снимка БГНЕС

Апелативен специализиран наказателен съд е уважил искането на защитата да назначи тройна медицинска експертиза за здравословното състояние на обвиняемия за данъчни престъпления Вълчо Арабаджиев, предаде  БГНЕС.   Експертизата трябва да е готова до 24 януари, когато е насрочено и следващото заседание, на което ще стане ясно дали Арабаджиев ще остане в ареста или мярката му за неотклонение ще бъде променена.

Тройната експертиза ще бъде извършена в „Пирогов“ от невролог, неврохирург и специалист по образна диагностика. От лекарите се очкава да  се произнесат  дали лечението на Вълчо Арабаджиев, ако такова се налага, може да бъде извършено в условията на следствения арест.   В жалбата адвокатите на Арабаджиев са посочили няколко основания да бъде отменена наложената му най-тежка мярка за неотклонение.  Според тях той е оставен в ареста без основание и с обвинение за престъпление, което не е извършил, а здравословното му състояние никак не се е подобрило и той продължава да има проблеми с гръбначния стълб.   В неделя дори му е извършен преглед от невролог в частен кабинет, резултатите от който са  прикрепени към делото.

В края на август бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев.

Десет души, сред които и синът му Вълчо, бяха задържани. Шест души бяха обвинени за пране на пари. В хода на днешното заседание станало ясно, че към делото има прикрепени нови 54 тома с доказателства, с които защитата не се е запознала.

На 1 септември заместник-главният прокурор Иван Гешев и заместник-шефът на  Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов обявиха  подробности от  досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари. В хода на процесуално-следствените действия са иззети суми от 10 млн. лв. Според тях са събрани доказателства срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, за които е издадена Европейска заповед за арест.

От тогава синът им Вълчо Арабаджиев вече пети месец е в ареста. Според адвоката му Илиян Василев – без доказателства.

About De Fakto

Проверете също

Наръчник за правна помощ на непридружени деца бежанци ще помага на адвокати

  Националното бюро за правна помощ (НБПП) е назначило представители на 9676 непридружени малолетни и …

ВКС е насрочил за разглеждане делото на Боян Расате, осъден за нападението срещу „Рейнбоу Хъб

  ВКС е насрочил за 08.12.2023 г., наказателно дело срещу Боян  Расате  за непристойни действия, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one + twenty =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.