Последни новини
Home / Законът / Трима лекари „решават“ да остане ли Вълчо Арабаджиев в ареста

Трима лекари „решават“ да остане ли Вълчо Арабаджиев в ареста

Defakto.bg
Вълчо Арабаджиев Снимка БГНЕС

Апелативен специализиран наказателен съд е уважил искането на защитата да назначи тройна медицинска експертиза за здравословното състояние на обвиняемия за данъчни престъпления Вълчо Арабаджиев, предаде  БГНЕС.   Експертизата трябва да е готова до 24 януари, когато е насрочено и следващото заседание, на което ще стане ясно дали Арабаджиев ще остане в ареста или мярката му за неотклонение ще бъде променена.

Тройната експертиза ще бъде извършена в „Пирогов“ от невролог, неврохирург и специалист по образна диагностика. От лекарите се очкава да  се произнесат  дали лечението на Вълчо Арабаджиев, ако такова се налага, може да бъде извършено в условията на следствения арест.   В жалбата адвокатите на Арабаджиев са посочили няколко основания да бъде отменена наложената му най-тежка мярка за неотклонение.  Според тях той е оставен в ареста без основание и с обвинение за престъпление, което не е извършил, а здравословното му състояние никак не се е подобрило и той продължава да има проблеми с гръбначния стълб.   В неделя дори му е извършен преглед от невролог в частен кабинет, резултатите от който са  прикрепени към делото.

В края на август бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев.

Десет души, сред които и синът му Вълчо, бяха задържани. Шест души бяха обвинени за пране на пари. В хода на днешното заседание станало ясно, че към делото има прикрепени нови 54 тома с доказателства, с които защитата не се е запознала.

На 1 септември заместник-главният прокурор Иван Гешев и заместник-шефът на  Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов обявиха  подробности от  досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари. В хода на процесуално-следствените действия са иззети суми от 10 млн. лв. Според тях са събрани доказателства срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, за които е издадена Европейска заповед за арест.

От тогава синът им Вълчо Арабаджиев вече пети месец е в ареста. Според адвоката му Илиян Василев – без доказателства.

About De Fakto

Проверете също

Отмениха като невалидни присъди на Спецнаказателния съд, произнесени по непредявени обвинения

Любопитна присъда на първа инстанция от Специализирания наказателен съд по дело за „гръмовни“ подкупи от …

Президентът: Нашата реч ще надживее мракобесните времена на глупост, чуждопоклонство и експерименти на „неразумни юроди“

Езикът ни е  онази нишка, по която нашите сънародници по кръв винаги могат да открият …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.