Последни новини
Home / Законът / Обвиненият шеф на „Дунарит“ пише на Борисов: Напрежението ескалира, става много неприятно! (Допълнена)

Обвиненият шеф на „Дунарит“ пише на Борисов: Напрежението ескалира, става много неприятно! (Допълнена)

Defakto.bg

Бизнесменът Емилиян Гебрев, собственик на оръжейните дружества „Дунарит“ и „Емко“, бе извикан в следствения отдел на спецпрокуратурата и излезе оттам с прецизирано обвинение.

В края на 2017 г., след конфликт с Делян Пеевски по повод опити за прибиване на „Дунарит“, Гебрев е обвинен за участие в организирана група за пране на пари. Той се разследва, че през 2015 година е придобил завод „Дунарит“, въпреки че е знаел, че той е бил закупен пет години по-рано с пари на фалиралата по-късно Корпоративна търговска банка и нейния мажоритарен собственик Цветан Василев. А миналата година обвинения по същото дело получи и адвокатът му Лазар Карадалиев, чиято кантора искаше да претърсва спецпрокуратурата, а действията предизвикаха публичен скандал.

По-интересно днес бе съобщението на Гебрев, че е изпратил вчера съобщение на премиера Бойко Борисов. А в него му написал, че е добре да се срещнат, защото „напрежението ескалира и става много неприятно“, съобщи БНР.

Бизнесменът не каза дали е получил отговор от министър – председателя, но призна, че няма представа с какво точно би му помогнал Бойко Борисов. В същото време атаките срещу него очевидно са заради „Дунарит“ и именно заради тях е поискар срещата с премиера.

Той е човекът, който ни ръководи и не може премиерът да не бъде уведомен за всички тези напрежения, които се случват, защото четвърти месец вече удържам работниците в Трявна, пак искат да правят тези неща, които 2017 година. В името на какво? Защо две хиляди човека да мръзнат, първо, глупаво е. Второто нещо, защо да правим този цирк пред МС„, заяви Емилиян Гебрев.

И още – за явяването му в спецследствието днес бизнесменът е бил призован по телефона и то за първи път от 2017 г. насам.Днес подробно бил питан как е придобил „Дунарит“.

„След като „Дунарит“ е бил придобит с някакви престъпни пари 2010-2011 година, то значи и аз съм престъпник, че съм го купил. Това бяха години, когато банката (КТБ-б.р.) беше обявявана за номер едно и самият мажоритарен собственик винаги номер едно, ако не сте забравили, и той ходеше само по червения килим. След като аз съм го купил, след това „Дунарит“, значи аз съм участвал в това пране на тези пари“.

Тези твърдения са абсурдни, е обобщението на Гебрев.

About De Fakto

Проверете също

Първо онлайн заседание на Конституционния съд, предстоят още три до края на месеца

Първото си онлайн заседание, чрез видеоконферентна връзка, проведе днес Конституционният съд (КС). Дотук се стигна …

СГП разпореди проверки за неправомерни такси на всички фирми за куриерски и спедиторски услуги в  София

Софийска градска прокуратура възложи незабавна проверка по реда на надзора за законност, която трябва да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.