Последни новини
Home / Законът / С надпяване и надиграване над 130 служители от затворите почетоха 140-та годишнина от учредяването им

С надпяване и надиграване над 130 служители от затворите почетоха 140-та годишнина от учредяването им

Defakto.bg

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов е открил в Сливен първия по рода си Национален фолклорен фестивал на самодейни състави на служителите, работещи в системата на изпълнение на наказанията.

Събитието се организира от Главна дирекция “Изпълнение на наказанията“ (ГДИН), с подкрепата на Община Сливен.   Фестивалът се провежда под мотото „Да се върнем при извора“.  Той  е част от програмата на тържествата по повод 140-та годишнина от     подписването на Привременните правила за учредяване на затворите, чиято кулминация предстои на 29 януари т.г., когато е и професионалният празник на работещите в ГДИН, съобщава Министерството на правосъдието.
В културното мероприятие, приключило късно снощи, са се включили  над 130 служители от затворите и от Областните служби „Изпълнение на наказанията“.  Те  са представили танцови и музикални традиции от различни  етнографски региони.
Фестивалът протекъл в две категории.  При танцовото изкуство призовите места  заели  участниците от затворите в Враца, Бобов дол и Областна служба „Изпълнение на наказанията“ – Благоевград, и домакините от затвора в Сливен.
В другата категория – музикално изкуство, са отличени за  индивидуални изпълнители от затворническо общежитие Смолян, затворите Бобов дол и Сливен.

Наградите на публиката получили за изпълнението на служителите от затворите в Стара Загора и Бобов дол.

По време на визитата в Сливен заместник-министър проф. Проданов    се е запознал на място с хода на ремонтните дейности в  единствения затвор за жени у нас. . В момента там се извършват довършителни дейности по изграждането на нов арест с капацитет до 40 задържани лица. По думите на началника на затвора в Сливен старши комисар Йордан Данев модерната сграда, която ще отговаря на европейските стандарти, ще бъде напълно готова до няколко месеца, се казва в съобщението.

About De Fakto

Проверете също

В медиите от седмицата: Съдът обяви бруталните арести на студенти от лятото на протестите за незаконни

Арестът на студента Евгени Марчев, който бе и пребит от полицията по време на антиправителствените …

Бойко Рашков пред групата за мониторинг: Липсата на контрол върху главния прокурор е сериозен проблем за върховенството на правото

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е заявил, че Главният прокурор е един от сериозните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.