Последни новини
Home / Законът / С надпяване и надиграване над 130 служители от затворите почетоха 140-та годишнина от учредяването им

С надпяване и надиграване над 130 служители от затворите почетоха 140-та годишнина от учредяването им

Defakto.bg

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов е открил в Сливен първия по рода си Национален фолклорен фестивал на самодейни състави на служителите, работещи в системата на изпълнение на наказанията.

Събитието се организира от Главна дирекция “Изпълнение на наказанията“ (ГДИН), с подкрепата на Община Сливен.   Фестивалът се провежда под мотото „Да се върнем при извора“.  Той  е част от програмата на тържествата по повод 140-та годишнина от     подписването на Привременните правила за учредяване на затворите, чиято кулминация предстои на 29 януари т.г., когато е и професионалният празник на работещите в ГДИН, съобщава Министерството на правосъдието.
В културното мероприятие, приключило късно снощи, са се включили  над 130 служители от затворите и от Областните служби „Изпълнение на наказанията“.  Те  са представили танцови и музикални традиции от различни  етнографски региони.
Фестивалът протекъл в две категории.  При танцовото изкуство призовите места  заели  участниците от затворите в Враца, Бобов дол и Областна служба „Изпълнение на наказанията“ – Благоевград, и домакините от затвора в Сливен.
В другата категория – музикално изкуство, са отличени за  индивидуални изпълнители от затворническо общежитие Смолян, затворите Бобов дол и Сливен.

Наградите на публиката получили за изпълнението на служителите от затворите в Стара Загора и Бобов дол.

По време на визитата в Сливен заместник-министър проф. Проданов    се е запознал на място с хода на ремонтните дейности в  единствения затвор за жени у нас. . В момента там се извършват довършителни дейности по изграждането на нов арест с капацитет до 40 задържани лица. По думите на началника на затвора в Сливен старши комисар Йордан Данев модерната сграда, която ще отговаря на европейските стандарти, ще бъде напълно готова до няколко месеца, се казва в съобщението.

About De Fakto

Проверете също

Правителството прие нова наредба за придобиване на висше образование по специалността „Право“

Правителството прие днес Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността …

Увеличават щата на СГП с пет длъжности от спецпрокуратурата, в страната подсилват прокурорските шефове със заместници

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.