Последни новини
Home / Законът / Каменаров заболя, делото му – пак отложено

Каменаров заболя, делото му – пак отложено

Defakto.bg

Болничен лист на генералния директор на БНТ Константин Каменаров отложи поредното заседание по делото срещу него за шофиране пиян в Софийския градски съд.

Болничният е от 14 до 22 февруари, а Каменаров държи лично да участва в съдебното заседание. Покосило го е вирусно заболяване, стана ясно от изчетеното от председателя на състава Руси Алексиев. Може би – грип.

Съдебната сага по казуса е известна – условната присъда на генералня директор на БНТ, дадена му от Софийския районен съд при потвърждение от СГС би го принудила да напусне поста. На първа инстанция той е признат за виновен, че през 2016 г. е шофирал с 1,6 промила алкохол в кръвта, установено с кръвна проба, взета му в столичната болница „Св.Ана“. Днес трябваше да бъде разпитана лекарката, взела пробата, д-р Иванова. Предния път бе разпоредено нейно изслушване, по време на което тя да удостовери дали наистина е взела пробата и изготвила документите. Отделно от болницата бе изискана справка дали в посочения период д-р Иванова е работила при тях и на какъв договор, както и дали в конкретния ден е била на работа. Това се наложи заради възражения на Каменаров и защитата му – единствените, допуснати от съда. Лекарката дойде и дори поиска да бъде изслушана днес, но заради отлагането това не се случи.

Следващата дата е 13 март.

Делото се точи в СГС от миналото лято и в повечето случаи се отлага заради ангажименти на генералния директор на БНТ, веднъж (преди днес) заради негово заболяване, после бе заболял неговият адвокат и по този повод Каменаров също не бе дошъл.

 

About De Fakto

Проверете също

Управляващата коалиция поиска временна комисия за изменение на конституцията

На прокуратурата се дължи автономия, но тя няма независимост като съда,  заяви Христо Иванов, внесъл  …

Законопроектът за закриване на специализираните наказателни съдилища и прокуратури е публикуван за обсъждане

  Закриване на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните специализирани прокуратури, уреждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.