Последни новини
Home / Законът / Каменаров заболя, делото му – пак отложено

Каменаров заболя, делото му – пак отложено

Defakto.bg

Болничен лист на генералния директор на БНТ Константин Каменаров отложи поредното заседание по делото срещу него за шофиране пиян в Софийския градски съд.

Болничният е от 14 до 22 февруари, а Каменаров държи лично да участва в съдебното заседание. Покосило го е вирусно заболяване, стана ясно от изчетеното от председателя на състава Руси Алексиев. Може би – грип.

Съдебната сага по казуса е известна – условната присъда на генералня директор на БНТ, дадена му от Софийския районен съд при потвърждение от СГС би го принудила да напусне поста. На първа инстанция той е признат за виновен, че през 2016 г. е шофирал с 1,6 промила алкохол в кръвта, установено с кръвна проба, взета му в столичната болница „Св.Ана“. Днес трябваше да бъде разпитана лекарката, взела пробата, д-р Иванова. Предния път бе разпоредено нейно изслушване, по време на което тя да удостовери дали наистина е взела пробата и изготвила документите. Отделно от болницата бе изискана справка дали в посочения период д-р Иванова е работила при тях и на какъв договор, както и дали в конкретния ден е била на работа. Това се наложи заради възражения на Каменаров и защитата му – единствените, допуснати от съда. Лекарката дойде и дори поиска да бъде изслушана днес, но заради отлагането това не се случи.

Следващата дата е 13 март.

Делото се точи в СГС от миналото лято и в повечето случаи се отлага заради ангажименти на генералния директор на БНТ, веднъж (преди днес) заради негово заболяване, после бе заболял неговият адвокат и по този повод Каменаров също не бе дошъл.

 

About De Fakto

Проверете също

Апелативна прокуратура – Пловдив разпореди комплексна проверка на оръжейните заводи в страната

Апелативната прокуратура в Пловдив разпореди да бъде извършена проверка по реда на надзора за законност …

Гешев: Някой е подвел министър Демерджиев, че прокуратурата е осуетила задържане на полицаите от Околовръстното

„Явно някой е подвел министъра на вътрешните работи и му е предоставил невярна информация“, така …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.