Последни новини
Home / Без категория / Български деца превзеха Европейската комисия в Брюксел по случай 3-Март

Български деца превзеха Европейската комисия в Брюксел по случай 3-Март

Defakto.bg

 

Българските флагчета всеотдайно се вяха насред Брюксел

Снощи  централната сграда на Европейската комисия в Брюксел беше превзета от  прекрасни български деца на  училище „Пейо Яворов“ към Посолството на България в Брюксел и учениците от българската секция в Европейско училище IV, десетките българи, работещи в Брюксел, посланици на държавите членки и страни от Западните Балкани.

Страхотната  емоция насред  Европейската комисия бе по повод  Националния празник на България – 3-март .  Домакин на тържеството бе комисаря Мария Габриел, а от България специално пристигнаха  вицепрезидента  Илиана Йотова, вицепремиера Мариана Николова, дипломати, евродепутати и още много гости на събитието.

“ Благодаря на вицепрезидента Илияна Йотова, вицепремиера Мариана Николова, победителите в ученическия конкурс за компютърна рисунка, прекрасните деца от Българското училище „Пейо Яворов“ към Посолството на България в Брюксел и учениците от българската секция в Европейско училище IV, десетките българи, работещи в Брюксел, посланици на държавите членки и страни от Западните Балкани за страхотната емоция, която изпълни тази вечер Европейската комисия, приветства гости и участници в тържеството Мария Габриел.

Трогателното усърдие на дечицата да научат стихчета, да изпеят песнички, да тропнат хорца далеко от родината,  е най- силната им връзка с България. На снимката питомците на българското училище в Брюксел, рецитира българчето Емил Хулок.
Прекрасните деца от толкова много български градове… те имат вече самочувствие на млади европейци, както и самочувствие да принесат образа на България, традициите и символите, а също и да ги покажат по нов начин с новите технологии“, бяха думите на вицепрезидента Йотова.

 

Мария Габрил представи 12-те най-добри компютърни рисунки от детския конкурс „България в Европа – минало, настояще, бъдеще“, организиран в началото на годината. Художниците също присъстваха на тържеството.

„Радвам се, че всички бяха мои гости, за да отбележим предстоящия Национален празник на България.

Назад, в миналото, ние търсим своите корени, познаваме своята идентичност и се опитваме да видим напред в бъдещето какви предизвикателства очакват нашия народ и общността на европейските народи, чиято съдба сме избрали да споделяме, заяви еврокомисаря Мария Габриел.

Тази вечер ни показа, че където и в Европа и света да се намираме, можем да носим България в сърцето си“, добави тя.

 

 

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Сотир Цацаров: Освободжавам терена на тези, които ме засипват с критики, да покажат какво могат

Сотир Цацаров обяви, че 15 дни преди да подаде оставка като председател на Антикорупционната комисия …

ВКС ще тълкува – на какво основание може да се търси обезщетение за такса, платена по „зачертан“ от КС текст

Във ВКС бе образувано тълкувателно дело по въпрос за правното основание на предявен срещу държавата …

2 коментара

  1. Възмутена

    Здравейте! Бях там! Всичко беше перфектно – еврокомисаря, вицепремиера, вицепрезидента! А за децата нямам думи! бяха толкова мили с мекото „Р“ , стихчетата, песните и танците! Много ми харесаха и рисунките спечелили конкурса! Но… но, публиката беше под всякаква критика. НЕ СПРАХА ДА ГОВОРЯТ! Гостите бяха дошли да създадат контакти, да си поговорят! От сцената ги помолиха да млъкнат, после персонално помолиха всеки… Ефекта беше нулев….. Тъжно…

    • Мартина

      Абсолютно съм съгласна и подкрепям това изказване! Присъствах на събитието и останах потресена от поведението на голяма част присъстващите – все едно бяха дошли на вечеринка – да пийнат и да си побъбрят – докато течаха изказванията на комисарката, вицепрезидентката и т.н., а дечицата трогателно се стараеха да се представят блестящо. Нямам думи просто! Както каза един колега, който също присъстваше на събитието: „Няма да е българско събитие, ако поне веднъж не се засрамим, че сме българи!“…. Много жалко…. И поздравления за събитето на организаторите и всички участващи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.