Последни новини
Home / Законът / БНТ отговаря на съда: Каменаров болен е бил в Брюксел, само 1 ден!

БНТ отговаря на съда: Каменаров болен е бил в Брюксел, само 1 ден!

Defakto.bg

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров наистина е бил в болнични за периода 14-20 февруари, а командировката му в Брюксел за конференция за предизвикателствата пред аудиовизуалните медии е била планирана отдавна и била по лична покана на председателя на ЕК Антонио Таяни. Затова се наложило шефът на БНТ да отпътува дотам, но само на 19 февруари.

Това отговарят от БНТ на питане на Софийския градски съд дали генералният директор се е явявал на работа от 14 до 20 февруари включително, дали е бил командирован служебно в Брюксел, за какъв период и по какъв повод. Де факто научи за отговора от СГС след отправено запитване.

А получената информация предизвиква сериозно недоумение – оказва се, че, поне в един ден генералният директор на БНТ е бил и в болнични, и в командировка. Което е абсурдно – болничният е отпуск за временна нетрудоспособност, по време на който трудови функции не се упражняват. Командироването е съвсем различно – то е за извършване на работа извън обичайното място. Кое е вярното в случая „Каменаров“?!

Дотук се стигна, след като на 18 февруари Каменаров се оказа заболял за воденото срещу него дело за шофиране пиян в СГС, не се яви, но пък настоя, че иска лично да присъства и процесът за пореден път бе отложен. Скандалът гръмна обаче, след като длугия ден – 19 февруари генералният директор на БНТ се оказа на конференция в Брюксел и даваше изявления оттам.

На този фон съдът се самосезира, нареди проверка на болничния и поиска отговор от БНТ.

Той е получен днес. В него се казва: На 14.02 в края на заседание на Управителния съвет на телевизията Каменаров се е почувствал зле и е напуснал сградата. На 18.02 е уведомил по телефона, че е болен и му е издаден болничен лист. Тогава е подготвена и заповед за заместване, като е определен Валери Запрянов за заместник. Командировката на Каменаров в Брюксел е планирана много по-рано и е била по лична покана на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Поради невъзможност да бъде отложено пътуването, Каменаров е заминал, но само за 19.02. Заповедта за командироване е издадена на 12.02 и е за два дни. На 20.02 заповедта за командироване е видоизменена и е само за 1 ден – 19.02.

About De Fakto

Проверете също

Правителството прие нова наредба за придобиване на висше образование по специалността „Право“

Правителството прие днес Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността …

Увеличават щата на СГП с пет длъжности от спецпрокуратурата, в страната подсилват прокурорските шефове със заместници

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.