Последни новини
Home / Законът / Четирима служители отиват във ведомствени апартаменти на ВСС

Четирима служители отиват във ведомствени апартаменти на ВСС

Defakto.bg

Наемът е от 151 лева до 98 лева

Шофьор и главни експерти на служба във ВСС и началник служба в Инспектората получиха днес ведомствени апартаменти на съвета.

Два от тях са в „Красно село“ и служителите ще плащат по 151,74 лева месечен наем. Третият е в „Зона Б-18“, неговият наем е 149,98 лв. (за 116 квадрата). Четвъртото ведомствено жилище е в „Люлин“, от 65 квадрата, неговият наем е 98,20 лв.

Пленумът на ВСС гласува настаняването по доклад на шефа на жилищната комисия Боян Новански. А преди това прие справка за наличните свободни жилища от ведомствения жилфонд на Темида. Де факто вече писа за тях – общо 22 апартамента, повечето в София, част – негодни за обитаване.

Атанаска Дишева възрази – списъкът е непрецизен, не става ясно кои точно апартаменти са годни за обитаване, а кои не, тъй като за част от тях това не е посочено. В същото време процедура по настаняването не може да се проведе, преди ВСС да е одобрил общия списък и да е наясно с годността.

За някои от апартаментите категорично е написано, че не са годни, отговори Новански. А там, където не било написано, означавало, че те или са неатрактивни за наемателите, или се нуждаят от освежителен ремонт (което не ги слагало в графата „негодни“). Такъв например бил апартамент на ВКС в „Овча купел“, искал само „освежителен ремонт“, но заради квадратурата от 160 кв м явно не бил желан от наемателите – наемът и консумативите ще са по-скъпи.

 

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков: Гласуваните промени за следствието е с конюнктурни цели и връщат онова, с което довчера се борихме

„Начинът, по който е приет този закон, крие конюнктурни цели, свързани с битката по върховете …

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив делото на полицая, убил дете на пешеходна пътека

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив за ново разглеждане делото срещу бившия служител на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.