Последни новини
Home / Законът / Цецка Цачева насрочи изпит за помощник-нотариуси по заместване

Цецка Цачева насрочи изпит за помощник-нотариуси по заместване

Defakto.bg

На 17 и 18 април ще се проведе изпит за помощник-нотариуси по заместване, съобщават от Нотариалната камара. Заповедта е на правосъдния министър Цецка Цачева. Изпитът ще е в сградата на Министерството на правосъдието, освен ако броят на кандитатите не наложи преместване.

Помощник-нотариусът по заместване задължително трябва да има практически стаж над 3 години (като нотариуса) и да се яви на изпит пред комисия, назначена от министъра на правосъдието. Изпитът също е близък до този за нотариусите и неслучайно – след като го е издържал, положил клетва и е вписан в регистъра на Нотариалната камара този помощник има право да изповядва и сделки с недвижими имоти, както и пълните права на нотариуса, когото замества.

Заявление за участие в изпита за помощник-нотариуси се подава от 5 до 18 март включително в деловодството на МП по образец. Слез изтичането на срока се обявява списък на допуснатите кандидати и на тези с нередовни документи, които в рамките на 7 дни могат да се поправят. След това министърът обявява окончателен списък за допуснатите до изпита.

Според сегашната заповед на Цецка Цачева правоспособност на помощник-норатиус по заместване придобиват само кандидатите, получили минимум добър (4) на изпита.

About De Fakto

Проверете също

Делото срещу Лилана за източване на европейски средства влиза в съда

Спецпрокуратурата е приключила разследването срещу Лиляна Деянова – Лилана, брат ѝ Александър Деянов – Скилър …

Тръгват два конкурса за административните съдилища (допълнена)

Кадровиците разпределиха 96 бройки за съдебни помощници Два конкурса – за повишаване и първоначално назначаване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.