Последни новини
Home / Законът / Поради смърт ВАС отложи делото за дялово разпределение на топлоенергията в сгради – етажна собственост

Поради смърт ВАС отложи делото за дялово разпределение на топлоенергията в сгради – етажна собственост

Defakto.bg

 

Отложено е делото във ВАС за формулата за дялово разпределение на топлоенергията в сгради – етажна собственост.  Петчленният състав  ще определи нова дата през май т.г. и ще уведоми страните, съобщи ВАС.  Причината за отлагането на адм. дело №1318/2019 г. е настъпила смърт на една от страните.

Касационното дело е образувано по жалба на министъра на енергетиката, след като през април м.г. тричленен състав на ВАС отмени формулата за дялово разпределение на топлинна енергия в сгради – етажна собственост (решение № 4777/13.04.2018 г. от 13 април т.г.,постановено по адм. дело №1372/2016 г.). Съдът прие, че Методиката (Приложение 1 към Наредба 16-334 от 6 април 2007) за дялово разпределение на топлинна енергия в сгради – етажна собственост е приета в резултат на допуснати съществени нарушения на административнопроизводствените правила, неясна е по отношение на част от параметрите в нея и на потребителите не се консумира действително изразходваната топлинна енергия.

Тогава съдът прие още твърденията на жалбоподателите, че е допуснато противоречие между Директивата за енергийната ефективност № 2012/27 на ЕС и разпоредби от Закона за енергетиката.

About De Fakto

Проверете също

КС допусна искането на президента срещу „енергийните вноски“ върху вноса и транзита на природен газ през България

Единодушно с 10 гласа КС допусна за разглеждане исканет он държавния глава срещу   „енергийни вноски“ …

Мнозинството българи не разбират нуждата от промени в Конституцията, 74 на сто не одобряват смяна на националния празник

Мнозинството от българите не разбират нуждата от промени в Конституцията, а 95% нямат или имат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen + eight =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.