Последни новини
Home / Гостува ни / Петър Кърджилов: Зам.-главният прокурор Иван Гешев  откровено манипулира, а големите медии си затварят очите

Петър Кърджилов: Зам.-главният прокурор Иван Гешев  откровено манипулира, а големите медии си затварят очите

Defakto.bg
Д-р Петър Кърджилов
В предаването „Денят с Георги Любенов” по БНТ1 (от събота)  зам.-главният прокурор Иван Гешев за пореден път си позволи да говори неистини и да злепоставя в очите на хората  Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

Идеята на Гешев, че случаят с кмета на Младост бил най-голямата корупция в България и Румъния е толкова смехотворна, че заслужава една единствена оценка – лъжа! Но веднага си пролича сервилността и плачевния непрофесионализъм на водещия Георги Любенов, който по никакъв начин не репликира очевидните нелепости, изговорени от неговия събеседник.

Напълно невярно бе и друго твърдение на заместник главиня прокурор Гешев в същото  интервю, а именно  – че зад Десислава Иванчева стои „медийна групировка” и „извънпарламентарна политическа сила”, чиято основна платформа е, че „прокуратурата е виновна за всички злини в България”.   Водещият Любенов отново не поиска да научи коя е тази извънпарламентарна сила,  което ясно показва съучастието на „обществената” БНТ и този конкретен водещ в изпълнената с манипулаци и пропаганда на зам.-главния прокурор и политическото статукво, окупирало БНТ.

По „навик“ големите медии затаяват  манипулациите на  г-н прокурора

Въпреки, че  18.12.2018 г . на пресконференция заедно с адвокатите,  опровергахме  измислиците на  Иван Гешев по повод делото, задържането и обвинението на Иванчева и Петрова ( от 18 април м.г.) , чрез  визуализация и с документи.Големите медии и  телевизиите с национален ефир обаче не ги отразиха.   Споменаха само, че искаме оставките на Гешев и на другия любител на истината – началника на КПКОНПИ Пламен Георгиев,  без обаче да кажат защо.

Припомням свободните съчинения на Иван Гешев от  18. 04.2018 г.:

 1. Той каза, че досъдебното производство касае множество сигнали до прокуратурата за неправомерни действия в община „Младост”.

Каква е истината? От всичките, призовани от Специализираната прокуратура 20 свидетели, свързани със строителния бранш, само четирима дадоха показания в съдебна зала,  че са завеждали сигнали до прокуратурата. Нито един от тези сигнали, включително този на основния свидетел Александър Ваклин не е за подкуп или друго престъпление. Сигналите на разпитаните

Ваклин, главния архитект на София Здравко Здравков, Александър Пешев и Александър Лаков са за административни нарушения – за забавени преписки.

 1.  Иван Гешев каза (излъга) на същата пресконференция, че Иванчева е изнудвала   „в житейски смисъл”. Каква е истината? Всичките разпитани над 30 свидетели, призовани от Специализираната прокуратура, отрекоха да е имало изнудване от страна на кмета на Младост в какъвто и да било смисъл.
 2. Иван Гешев каза (излъга), че по отношение на Ваклин е бил упражнен натиск „да плати една сериозна сума”.  Каква е истината?

Ваклин сам се е съгласил да изгради детска площадка като дарение за района по предложение на Десислава Иванчева, както са направили много други инвеститори. Доказателство за това е, че Ваклин на 7 септември в Специализирания съд няколко пъти не даде отговор на един и същи въпрос на Сашо Диков – дали се е съгласил да направи детска площадка в Младост.

 1. Иван Гешев каза ( излъга), че Иванчева и Петрова са преследвали чисто лични користни интереси „под маската на това, че се борят за правата на хората”.

Каква е истината?  Всичките разпитани в делото над 30 свидетели от  строителния бранш и община „Младост” отрекоха да са чували някога Десислава Иванчева или Биляна Петрова да са искали пари или дар за себе си.

 1. Иван Гешев каза (излъга), че в дома на Иванчева са намерени „десетки и стотици преписки”.  Каква е истината?  В дома на Десислава Иванчева, нито в този на Биляна Петрова не е открита нито една преписка.  Това е записано и удостоверено в протоколите от обиските на двата апартамента, които показахме.
 1. Иван Гешев, зам.главният прокурор (!) , като един истински джентълмен подхвърли, че кметицата водела  бурен нощен живот.  Каква е истината?  Уви,  бурният нощен живот на Десислава Иванчева е бил на работа до късно в общината.  Бурен живот, няма що,  нещо което също беше потвърдено от показания на свидетели по делото.
 2. Иван Гешев излъга и за начина, по който е бил „предаден подкупа”. На същата  пресконференция от 18 април, както и по Нова телевизия на 19 април Гешев убедено твърдеше и подробно разказваше как Иванчева, Петрова и Дюлгеров са били в кафенето „Марая”, пили кафе два часа, взели си парите  и си тръгнали. Каква е истината?

Истината, както и сам Гешев призна в друго свое интервю пред  БиТиВи от 7 януари тази година е, че така нареченият „посредник” Дюлгеров сам е поставил парите в служебната кола на  Иванчева (без двете изобщо да са забелязали, че бившия кмет на ГЕРБ оставя пакет в кашон на задната седалка).  Факт е също, че никой от разследващите над 100 служители, по думите на Гешев, не е направил снимка или видеозапис на раздаване на пари в кафенето.

 1. Иван Гешев цветисто оповести, че всички били светнали като коледни елхи, като говореше за това от първо лице като свидетел на това светване. Каква е истината? Гешев изобщо не е присъствал на освидетелстването на Иванчева и Петрова със светещото вещество.  А на освидетелстването е станало ясно, че светене във хващателната част на ръцете и по пръстите им няма, тоест те са били замърсени с такова вещество по време на бруталния им арест.
Неотразимият  Любенов

Иска ми се да попитам водещият от БНТ Георги Любенов, който така убедително се подмазва на силните на деня,  интересувал ли се е някога  този секссимвол на родната телевизия,  какво се случва по същество с делото срещу Иванчева и Петрова?  Питал ли е какво казват  свидетелите, вещите лица, какви са „доказателствата” и какво се говори в СРС-тата?

Всъщност няма значение дали го е правил – позата на неговата сервилност  по случая Иванчева и Петрова се вижда от птичи поглед.   Същото направи и дни след ареста в предаването си на 28 април, 2018 г., когато интервюираше главния архитект на София Здравко Здравков.

Като специалист по публична комуникация, доктор по комуникация при рискове и кризи, и експерт връзки с обществеността в Район „Младост”, аз бях напълно наясно още в деня на ареста, че става въпрос за набедяване  на Иванчева и Петрова със съучастието на подчинените на управляващите силови институции.  На пресконференцията на  Иван Гешев и Пламен   Георгиев от 18 април се убедих, че тези хора са  лъжци.  Твърдя това най-отговорно като специалист комуникатор и гражданин, не като човек от пропагандната измишльотина на Гешев „медийна и политическа  групировка”, и мога да го докажа в съда.  Ако на големите медии позволяваха да са сериозни,   Иван Гешев и Пламен Георгиев щяха да бъдат изхвърлени от институциите, които ръководят и да им бъде завинаги забранено да заемат каквито и да е държавни длъжности.  Двамата трябва да  отговарят за лъжите,  с които разрушиха здравето и продължават да съсипват живота на двете невинни жени.

Журналистите,  които премълчават истините за тях,  също са съучастници.  Големите медии са зависими и подчинени на известни на всички ни политически, икономически и медийни групировки.  Същите групировки, чиито заповеди изпълняват Гешев и Георгиев начело на репресивните органи, които управляват.

Това не се забравя.

 

About De Fakto

Проверете също

Зарков: Трябва активно да се включим в дебата за Европейския акт за свобода на медиите, да не чакаме да ни кажат какво да правим

Една от препоръките на ЕК в новия доклад за върховенството на закона за България ще …

АССГ осъди МВР да заплати над 3000 лв. обезщетение за незаконен арест на адв. Минчо Спасов

Състав на Административен съд София – град осъди МВР  за незаконния арест на адв. Минчо …

Един коментар

 1. Дарина

  Любенов не е журналист. Дори не знаем дали има и диплома, но определено няма знания в тази област. Това, че Бог да го прости Хачо Бояджиев, го е взел в нощно музикално предаване, в което се поздравяват хора , намиращи се в различни държави, не е направило никого журналист. Но не е само той – мекере. Много са. И ако има как е добре да знаем истината, но без телевизии. Аз не гледам телевизия вече много години, но тук в нета откривам съмишленици. И вярвам, че Десислава Иванчева и Биляна Петрова са невинни. Друг е въпроса – защо се допускат инвеститорите да строят без налични средства .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.