Последни новини
Home / Законът / Британски депутат в Европарламента: „Направете ни услуга и ни „изхвърлете“ на 29 март” !

Британски депутат в Европарламента: „Направете ни услуга и ни „изхвърлете“ на 29 март” !

Defakto.bg

След като  Камарата на общините във Великобритания последователно отхвърли сделката за Брекзит, а сетне и Брекзит без сделка,  евродепутатите коментират случващото се Обединеното кралство. Мнозинството смята,  че тамошните политици най-сетне трябва да  вземат решение и да кажат какво искат. 

Ето и част от изказванията, съобщени от пресслужбата на ЕП:

Ние не се занимаваме с театър, а с реалния живот на гражданите на ЕС и Великобритания. Единствената сигурност, която имаме, е увеличената несигурност”, казва Мелания Габриела Чот от името на румънското председателство на Съвета. „ЕС остава отворен за преговори, стига краят им да е обозрим и трябва да се подготви за всички възможни сценарии, включително и за Брекзит без сделка.”

Независимо от огромните усилия на Европейския съюз да помогне, ние все още нямаме яснота и отново очакваме поредното гласуване в Камарата на общините”, казва Франс Тимерманс, първият заместник-председател на Европейската комисия. „Не виждам по-добро решение от договореното споразумение за оттегляне. Ние сме в ръцете на британската политическа система – сега те трябва да решат как да продължат напред.“

Главният преговарящ от страна на ЕС относно Брекзит Мишел Барние заявява,  че „отговорността да се намери изход по справедлив и честен начин е в ръцете на Обединеното кралство“. Той подчерта, че няма да има допълнителни тълкувания или уверения. Споразумението за оттегляне „е и ще остане единственият наличен договор. Рискът от излизане без сделка никога не е бил по-голям. Призовавам ви да не подценявате този риск или неговите последствия ”, заключава Барние, и допълва, че „ЕС е готов да се изправи пред тази ситуация, ако трябва ”.

Каква катастрофа. Едно цяло поколение ще пострада ”, е мнението на  Манфред Вебер (ЕНП, Германия). „Няма как ЕС да спаси Великобритания,  от нея зависи решрешението. Няма възможност за удължаване на срока, ако не получим разяснения от британската страна”.

Удо Булман, (С&Д, Германия) “Камарата на общините трябва да обедини политическите групи, за да намери решение. Ако ситуацията остане в застойКамарата на общините трябва да даде възможност на гражданите да вземат решение отново, тъй като именно тяхното бъдеще е изложено на риск, а не това на депутатите”.

Ги Верхофстад (АЛДЕ, Белгия) посочва,  че е против всяко удължаване , ако то не се основава на ясно становище на Камарата на общините в полза на нещо конструктивно. “Моля, Лондон,вземете решениеТази несигурност не може да продължи за нас,  за Великобритания, нито за нашите граждани”.

Ханс-Олаф Хенкел (ЕКР, Германия) казва,    че „най-доброто решение е Великобритания да остане в ЕС”.  И подчертава,  че Брекзит „е не само катастрофа за Великобритания, но и за целия Европейски съюз.”

Филип Ламбертс (Зелените/EСА, Белгия) се фокусира върху другите теми, които лидерите на ЕС ще обсъждат на срещата на върха през следващата седмица. „Лидерите са глухи, неми и слепи за гнева на младите хора относно изменението на климата. Богатството е съсредоточено във все по-малък брой ръце. Именно тези теми трябва да бъдат на дневен ред при лидерите”.

Стратегията на Тереза ​​Мей е деструктивна. Нямаме план за „организиран“ Брекзит”, смята Габриеле Цимер (ЕОЛ/СЗЛ, Германия). „Правата на гражданите трябва да бъдат сложени в рамка. Те обаче не трябва да бъдат застрашавани”.

Надявам се, че това е моето предпоследно изказване и няма да се налага да се връщам през юли. Камарата на общините ще направи всичко възможно да предаде вота за Брекзит. Простото решение е да се наложи вето на британското искане за отсрочка”, казва Найджъл Фараж (ЕСПД, Великобритания).

Джерард Батън (ЕНС, Великобритания) подчертава, че планът на Тереза ​​Мей е да „отложи Брекзит и накрая да го „преобърне“. Правителството и парламентът на Обединеното кралство възнамеряват да „предадат волята на народа”. „Направете ни услуга и ни „изхвърлете“ на 29 март”, заключава той.

.

 

 

About De Fakto

Проверете също

ВКС потвърди: Прокуратурата дължи обезщетение от 150 000 лв. за лихви върху „ задържани“ средства по незаконно обвинение

Състав на ВКС потвърди задължение  на прокуратурата да заплати  150 000 обезщетение за лихви на …

Наръчник за правна помощ на непридружени деца бежанци ще помага на адвокати

  Националното бюро за правна помощ (НБПП) е назначило представители на 9676 непридружени малолетни и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.