Последни новини
Home / Законът / Занапред – магистрати и служители, поискали помощ от СБКО, отчитат платеното от здравната каса

Занапред – магистрати и служители, поискали помощ от СБКО, отчитат платеното от здравната каса

Defakto.bg

Отказаха на всички, поискали да купят ведомствени жилища

В заявленията си за финансово подпомагане от централизирания фонд СБКО магистратите и съдебните служители трябва да дадат и информация дали съответното лечение, интервенция или процедура се поема от НЗОК и в какъв размер.

Такава промяна в Правилата за фориране и използване на средствата от централизираният фонд СБКО единодушно гласува днес Пленумът на ВСС.

Както и досега, заявленията се подават до съответния административен ръководител и одобряват от ВСС.

За тази година централизираният фонд разполага с 220 076 лева.

Правилата са били обсъдени от общи събрания в съдилищата и прокуратурите, приети са отт 139 съдилища, с изключение на ОС-Русе и административния съд в Силистра, както и от прокуратурата в Мездра.

Неочаквано спор предизвика предложението да остане нормата, че в края на годината ВСС отчита обобщена информация за изразходваните средства от фонда СБКО, без да публикува лични данни. Кадровиците загубиха доста време в недоумения дали така няма да разкриват чувствителни данни като заболявания и прочее. Накрая разбраха, че подобна опасност няма.

Също единодушно, ВСС гласува да отхвърли всички заявления за купуване на ведомствени жилища от фонда на съдебната власт. Боян Новански докладва, че от 2015 г. досега са постъпили 17 заявления от ведомствени наематели. За 11 от тях отказът е заради ограничен жилищен фонд, а за 6 човека, защото вече не работят в органите на съдебната власт. Имена и подробности не бяха назовани.

About De Fakto

Проверете също

ВАС остави без разглеждане жалбата на партията на Божков срещу черния списък по “Магнитски”

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на политическа партия „Гражданска платформа Българско лято” срещу …

И Апелативният специализиран съд осъди Румен Овчаров за мини “Бобов дол” условно, но отхвърли гражданските искове (обновена)

Апелативният специализиран съд също осъди, условно, Румен Овчаров за умишлена безстопанственост заради “Мини Бобов дол”. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.