Последни новини
Home / Законът / Иванчева с пет „неудобни“ въпроса към Фандъкова за „Младост“

Иванчева с пет „неудобни“ въпроса към Фандъкова за „Младост“

Defakto.bg

Малко преди инцидента с падналия строителен кран в „Младост“ – 3  вчера, Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петър Кърджилов са внесли пет въпроса към кмета на София Йорданка Фандъкова и временния кмет на „Младост“ Румен Русев. Това става ясно от профила на Иванчева във Фейсбук.

Заявлението на отстранения кмет на общината и на двамата й  заместници е по Закона за достъп до обществена информация. Тримата настояват за отговори на въпросите:

1. Придвижените от районната администрация проекти за строителство на сгради в кварталите на Район „Младост” – „Младост 1” „Младост 1А”, „Младост 2” „Младост 3”, „Младост 4”, „Полигона” и „Горубляне” от началото на встъпването в длъжност на г-н Румен Русев (04.06.2018 г.) до 13.03.2019 г.

2. Предприети от Столична община и от временно изпълняващия длъжността ръководител на районната администрация на СО – Район „Младост” мерки за запазване на зелените площи в междублоковите пространства в отделните квартали на района.

3. Има ли реализирани премествания от Столична община и Район „Младост“ на собственици на конфликтни терени и строителни предприемачи в общински терени, които не са конфликтни спрямо жителите в съседство?

4. Предприети ли са действия в посока изграждане на нови паркове в района? Конкретно по реализирането на проекта за Източен парк и разширяването на Парк „Въртопо“.

5. Колко на брой и кои точно от уговорените от г-жа Десислава Иванчева в нейното управление дарения от инвеститори за Район „Младост” се реализирани за периода 04.06.2018 г. – 13.03.2019 г.? Има ли причина Столична община да крие информацията за даренията, защо публичния регистър за даренията в интернет не работи и защо се нарушава чл. 27 от НАРЕДБА за реда за получаване и управление на дарения от Столичната община, Приета с Решение № 76 по Протокол № 99 от 8.02.2007 г. на Столичния общински съвет, изм. и доп. с Решение № 407 по Протокол № 109 от 15.05.2007 г.

Утре в спецсъда е предпоследното заседание по гръмкото дело за подкупа, за който са обвинени Иванчева и Петрова. На него трява да бъде изслушана и приета експертиза за това дали сочен от прокуратурата запис с различни цифри е от ръката на Десислава Иванчева. Последното заседание, за пледоариите на страните, ще е през аплил. После се чака присъдата.

На снимката: Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петър Кърджилов

About De Fakto

Проверете също

Иван Гешев в Турция по покана на главния прокурор Бекир Шахин

Българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, е била приета от главния прокурор на …

Пленумът на ВСС съгласува законопроекта на МС за Държавния бюджет, без планираните средства за текущи разходи

Пленумът на Висшия съдебен съвет съгласува проект на Решение на Министерския съвет за одобряване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.