Последни новини
Home / Законът / Иванчева с пет „неудобни“ въпроса към Фандъкова за „Младост“

Иванчева с пет „неудобни“ въпроса към Фандъкова за „Младост“

Defakto.bg

Малко преди инцидента с падналия строителен кран в „Младост“ – 3  вчера, Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петър Кърджилов са внесли пет въпроса към кмета на София Йорданка Фандъкова и временния кмет на „Младост“ Румен Русев. Това става ясно от профила на Иванчева във Фейсбук.

Заявлението на отстранения кмет на общината и на двамата й  заместници е по Закона за достъп до обществена информация. Тримата настояват за отговори на въпросите:

1. Придвижените от районната администрация проекти за строителство на сгради в кварталите на Район „Младост” – „Младост 1” „Младост 1А”, „Младост 2” „Младост 3”, „Младост 4”, „Полигона” и „Горубляне” от началото на встъпването в длъжност на г-н Румен Русев (04.06.2018 г.) до 13.03.2019 г.

2. Предприети от Столична община и от временно изпълняващия длъжността ръководител на районната администрация на СО – Район „Младост” мерки за запазване на зелените площи в междублоковите пространства в отделните квартали на района.

3. Има ли реализирани премествания от Столична община и Район „Младост“ на собственици на конфликтни терени и строителни предприемачи в общински терени, които не са конфликтни спрямо жителите в съседство?

4. Предприети ли са действия в посока изграждане на нови паркове в района? Конкретно по реализирането на проекта за Източен парк и разширяването на Парк „Въртопо“.

5. Колко на брой и кои точно от уговорените от г-жа Десислава Иванчева в нейното управление дарения от инвеститори за Район „Младост” се реализирани за периода 04.06.2018 г. – 13.03.2019 г.? Има ли причина Столична община да крие информацията за даренията, защо публичния регистър за даренията в интернет не работи и защо се нарушава чл. 27 от НАРЕДБА за реда за получаване и управление на дарения от Столичната община, Приета с Решение № 76 по Протокол № 99 от 8.02.2007 г. на Столичния общински съвет, изм. и доп. с Решение № 407 по Протокол № 109 от 15.05.2007 г.

Утре в спецсъда е предпоследното заседание по гръмкото дело за подкупа, за който са обвинени Иванчева и Петрова. На него трява да бъде изслушана и приета експертиза за това дали сочен от прокуратурата запис с различни цифри е от ръката на Десислава Иванчева. Последното заседание, за пледоариите на страните, ще е през аплил. После се чака присъдата.

На снимката: Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петър Кърджилов

About De Fakto

Проверете също

Без санкция на Европейската комисия, държавата няма да изкупува дългове на „Топлофикация“ до 1.6 млрд. лв.

Служебното правителство  отмени  решения на кабинета “ Денков“ поради риск мярката да бъде обявена за …

Прокуратурата превзе управлението на МП: Главчев назначи прокурор за зам.- министър в правосъдното ведомство

Прокуратурата заема все по – солидни позиции в управлениеото на Министерството на правосъдието.  След като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.