Последни новини
Home / Законът / Левицата поиска Горанов да обяви условията за разсрочено плащане на дълговете на мюфтийството

Левицата поиска Горанов да обяви условията за разсрочено плащане на дълговете на мюфтийството

Defakto.bg

БСП настоява да бъдат ясно обявени условията, при които държавата ще разсрочи дълговете на мюфтийството, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Повод за това стана обърната позиция на ГЕРБ по въпроса с дълговете на мюфтийството.

След като на първо четене управляващите опростиха задължения за над 8 милиона лева,  вчера Цветан Цветанов съобщи, че дълговете на вероизповеданията, натрупани до 31 декември 2018 г., няма да бъдат опрощавани, а  разсрочени.   Срокът на разсрочването ще се определи в последствие, каза той в присъствие  на финансовия министър Горанов.

“Никой не казва за колко време, при какви условия. Едно разсрочване за 50 години, примерно, е де факто едно скрито опрощаване. Искаме ясните условия, при които се разсрочват тези задължения. Министърът на финансите да излезе и да ги обяви. Не само, че до ден днешен шикалкавят и не казват колко са, но сега манипулират обществото и хвърлят прах в очите на хората”.

Според левицата,  управляващите привнасят  разделение и различно отношение към едни и същи въпроси в България.  Категорична е , че Законът за вероизповеданията е   задкулисна  сделка между управляващите и  ДПС.

“Ще ни представят ли график за разсрочване на плащанията на общинските болници, за да не фалират? Ще има ли график за разсрочване на задълженията на български граждани, които дължат пари на “Топлофикация”, на мобилни оператори, или частните съдебни изпълнители ще ги напълзят веднага?”, попита риторично Нинова.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Проф. Емилия Друмева: Всички съдебни състави, а не само върховните, трябва да се обръщат към Конституционния съд

Освен право на индивидуална конституционна жалба на всеки български граждани, проектът за промени в Конституцията, …

841 от 1531 прокурори избраха Евгени Иванов във ВСС

Общо 117 магистрати пуснали недействителен глас, 573 не са гласували С гласовете на 841 от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.