Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата внася обвинителен акт за убийство и изнасилване срещу Северин Красимиров

Прокуратурата внася обвинителен акт за убийство и изнасилване срещу Северин Красимиров

Defakto.bg

Окръжна прокуратура – Русе внесе обвинителен акт срещу Северин Красимиров и поиска  доживотен затвор без замяна за извършените от него на 06 октомври 2018 г. в  Русе престъпления – изнасилване на Виктория Маринова,  блудство  и убийството, извършено по особено мъчителен начин за пострадалата и с особена жестокост. Това става ясно от съобщение на прокуратурата, в което се посочва, че подробности  ще даде говорителят на главния прокурор – Румяна Арнаудова и наблюдаващите прокурори, от 11.00 ч. в Съдебната палата в град Русе.

По -късно Арнаудова заяви:  Убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе е чист криминален случай.  Убийството разтърси България не само с жестокостта, с което беше извършено, но с още един изключително неприятен факт – внушенията, които бяха направени от определени кръгове българи срещу българските институции и българската държава, че в България журналисти, които се борят срещу корупцията и извършват разследвания срещу корумпирани лица, биват убивани, казя тя.  „В резултат на нашето разследване този случай се оказа чист криминален случай, но за съжаление петното, което бяха оставили върху лицето на държавата се наложи целият екип да обори с много усърдие, много висок професионализъм и със самообладание, за да стигнем до истината“, добави тя.  Румяна Арнаудова отбеляза, че внушенията, които бяха направени, не отговарят на истината и са злепоставили България за кратък период от време

„Нашето разследване показа, че се касае за криминално престъпление, мотивът, за който е сексуален, което личи и по обвиненията, по които Северин Красимиров се предава на съд. По време на разследването не събрахме никакви доказателства за това трите престъпления да имат нещо общо с професионалната реализация на жертвата“, посочи  окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

На 6 октомври 30-годишната телевизионна водеща Виктория Маринова бе изнасилена и убита в Русе.  Смъртта е била причинена от удари в главата и задушаване, съобщиха разследващите. По настояване на българските власти, в Германия бе задържан 21-годишният Северин Красимиров, след като бяха иззети веществени доказателства, свързващи го с убийството и открит  ДНК материал върху дрехите му от жертвата и от него, както и негов ДНК материал и върху жертвата.

На 17 октомври 2018 г., на летище „София“, германските власти предадоха на българските издирвания Северин Красимиров.

Окръжната прокуратура в Русе назначи петорна комплексна съдебно медицинска психологична и психиатрична експертиза на обвиняемия, заключението на която сочи категорично, че Северин Красимиров е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното. Красимиров е с лека умствена изостаналост и е емоционално нестабилна личност – импулсивен тип, но може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.  Той е без фундаментални разстройства в базисни сфери от психичната дейност, които да нарушават основните му психични годности, поради което може да участва в наказателния процес и да разбира смисъла и значението на извършваните следствени действия и да разбира смисъла на наложеното наказание, съобщи държавното обвинение.

Окръжната прокуратура в Русе повдигна обвинения на 21-годишния Северин Красимиров за изнасилването и убийството. До момента са разпитани 30 свидетели. Назначени са 19 експертизи. Извършени са множество огледи. Иззети са веществени доказателства, изискани са справки от мобилните оператори и медицински документи.

 

About De Fakto

Проверете също

Ивайло Дерменджиев: Адвокатурата е притеснена от политическите намерения за промени в Конституцията.

Българската адвокатура е притеснена от политическите намерения за промени в Конституцията. Това заяви за БНР …

ВАС окончателно: Партия „Единение“ на бившия зам. земеделски министър Иван Христанов няма да участва в местните избори

  Тричленен състав на ВАС остави без разглеждане жалбата на Политическа партия (ПП) „Единение“, чиито …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty + 18 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.