Последни новини
Home / Законът / Зам.-министър Ахладова, бивш шеф на РС-Перник, поема поста на Цачева. Засега

Зам.-министър Ахладова, бивш шеф на РС-Перник, поема поста на Цачева. Засега

Defakto.bg

Зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова ще изпълнява функциите на правосъден министър до гласуването на оставката на Цецка Цачева и избора на неин наследник от парламента.

Новината, обикаляща медиите, бе потвърдена пред Де факто от Министерството на правосъдието. Заповедта за и.ф. е на Цецка Цачева, която е в отпуск от днес.

Ахладова е един от тримата зам.правосъдни министри, останалите двама са Евгени Стоянов и Николай Проданов (той е от квотата на Обединени патриоти).

Десислава Ахладова е съдия, беше председател на Районния съд в Перник, а предният ВСС я избра и за шеф на административния съд в града въпреки конкуренцията на магистрат от този съд. До встъпването на Ахладова в длъжност начело на административния съд обаче така и не се стигна, първоначално то бе „замразено“ заради жалба във ВАС, а после тя отиде в изпълнителната власт в кабинета „Борисов“ – 3. В момента шеф на АдС – Перник е Ивайло Иванов (който не бе избран в „онзи“ конкурс).

Като зам. министър Десислава Ахладова отговаря за дирекциите „Българско гражданство“, „Взаимодействие със съдебната власт“, Агенция по вписванията, Централния регистър на особените залози и др. Често именно тя представлява ведомството на публични форуми.

About De Fakto

Проверете също

Управляващата коалиция поиска временна комисия за изменение на конституцията

На прокуратурата се дължи автономия, но тя няма независимост като съда,  заяви Христо Иванов, внесъл  …

Законопроектът за закриване на специализираните наказателни съдилища и прокуратури е публикуван за обсъждане

  Закриване на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните специализирани прокуратури, уреждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.