Последни новини
Home / Законът / Зам.-министър Ахладова, бивш шеф на РС-Перник, поема поста на Цачева. Засега

Зам.-министър Ахладова, бивш шеф на РС-Перник, поема поста на Цачева. Засега

Defakto.bg

Зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова ще изпълнява функциите на правосъден министър до гласуването на оставката на Цецка Цачева и избора на неин наследник от парламента.

Новината, обикаляща медиите, бе потвърдена пред Де факто от Министерството на правосъдието. Заповедта за и.ф. е на Цецка Цачева, която е в отпуск от днес.

Ахладова е един от тримата зам.правосъдни министри, останалите двама са Евгени Стоянов и Николай Проданов (той е от квотата на Обединени патриоти).

Десислава Ахладова е съдия, беше председател на Районния съд в Перник, а предният ВСС я избра и за шеф на административния съд в града въпреки конкуренцията на магистрат от този съд. До встъпването на Ахладова в длъжност начело на административния съд обаче така и не се стигна, първоначално то бе „замразено“ заради жалба във ВАС, а после тя отиде в изпълнителната власт в кабинета „Борисов“ – 3. В момента шеф на АдС – Перник е Ивайло Иванов (който не бе избран в „онзи“ конкурс).

Като зам. министър Десислава Ахладова отговаря за дирекциите „Българско гражданство“, „Взаимодействие със съдебната власт“, Агенция по вписванията, Централния регистър на особените залози и др. Често именно тя представлява ведомството на публични форуми.

About De Fakto

Проверете също

Желаещите да участват в конкурс за назначение на 20 прокурори във ВАП и апелативните прокуратури, могат да подават заявления

В „Държавен вестник“, бр. 78 от 30 септември 2022 г., са обнародвани решенията на Прокурорската …

В София започва двудневна конференция за достъпа до правосъдие на лица с увреждания

Фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София“  (ГИП-София), съвместно със Съюза на съдиите в България …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.