Последни новини
Home / Законът / Даниела Дариткова поема поста на Цв. Цветанов в парламента

Даниела Дариткова поема поста на Цв. Цветанов в парламента

Defakto.bg
Даниела Дариткова

Даниела Дариткова е новият шеф на  парламентарната група на ГЕРБ на мястото на подалия оставка досегашен председател Цветан Цветанов, съобщи  лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов

Това стана ясно след срещата на ГЕРБ със СДС в София, на която беше подписано споразумение за съвместно явяване на изборите за Европарламента през май.

Очаква се до края на деня да стане ясно кой ще наследи Цецка Цачева на поста правосъден министър. „Проверяваме всичко да не излезе нещо и да трябва да връщаме кандидатурата“, каза Борисов. Той определи Дариткова като „компетентна и с добро излъчване“.  До сега тя беше зам. председател на ПГ и шеф на здравната комисия, има медицинско образование.

Пресконференцията, на която бе обявено  включването на Александър Йорданов (СДС)   на шесто място в евролистата на ГЕРБ, бе открита от Цветан Цветанов.  По нищо не личеше  да е настъпила „разтърсваща“ промяна в поведението на втория в ГЕРБ,  след вчерашната му оставка от парламента заради луксозното евтино жилище.

„Факт е, че остана много неприятно впечатление у обществото. Факт е. Каква е причината, откъде е дошло, това няма никакво значение. Ние отново демонстрирахме, че когато има проблем, носим отговорност. Аз винаги съм се плашил от приятели и затова винаги съм казвал, че нямам приятел“, заяви Борисов, който умело се пазеше да навлиза в подробности за скандала.

„Никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група – в рамките на възможностите си ще търся консенсуса. Това е обявила  Даниела Дариткова пред журналисти в Народното събрание, съобщи агенция „Фокус“.  Посочила е също, че  ще търси устойчивото парламентарно мнозинство, което е важно, за да функционира правителството и да се покаже стабилност в държавата.

„Вярвам, че търсенето на едно поведение без агресия ще даде друг облик и на парламента. Важно е да покажем това като модел на поведение в цялото общество“, заявила тя.  Според нея,  за съжаление в обществото агресията взима превес.  Попитана как ще работи с опозицията, Дариткова изразила надежда това да се случи в търсене на устойчивите решения в интерес на българските граждани. „Разчитам тя да бъде добър коректив и отговорна опозиция“, допълва още д-р Дариткова и казва, че ще разчита на подкрепата на своите съпартийци в парламентарната група.

Цветан Цветанов е депозирал в деловодството на Народното събрание своята оставка като депутат. Очаква се в началото на утрешното заседание тя да  бъде гласувана от парламента.

About De Fakto

Проверете също

Управляващата коалиция поиска временна комисия за изменение на конституцията

На прокуратурата се дължи автономия, но тя няма независимост като съда,  заяви Христо Иванов, внесъл  …

Законопроектът за закриване на специализираните наказателни съдилища и прокуратури е публикуван за обсъждане

  Закриване на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните специализирани прокуратури, уреждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.