Последни новини
Home / Законът / Внесоха обвинителен акт срещу сина на бивш министър за хулиганство на пътя

Внесоха обвинителен акт срещу сина на бивш министър за хулиганство на пътя

Defakto.bg

Синът на някогашния министър на екологията Долорес Арсенова – Калоян Арсенов, е предаден на съд. Той е обвинен за хулиганство при шофиране и за нанесена телесна повреда.

Това става ясно от съобщение на Софийската районна прокуратура.

Обвинителен акт е внесен и срещу спътника на Арсенов Д. Андреев, който ще отговаря за хулиганство.

Обвиненията срещу двамата са за събития от септември 2018 г., когато Поршето на Арсенов многократно засичало други автомобили, а поискал обяснение шофьор отнесъл няколко удара.

Съобщението:

„На 22.09.2018 г. около 09,30ч. в гр. София, свидетелят Х. управлявал личния си автомобил марка „Фолксваген“, модел „Голф“, като се движел по ул. „Иваница Данчев“. В автомобила се намирала и приятелката на Х. – Б. Приближавайки светофарната уредба на кръстовището с ул. „Панорамен път“, свидетелите Х. и Б., забелязали, че на пътното платно се намира червен на цвят автомобил марка „Порше“, собственост и управляван от обвиняемия К. Арсенов, който при „зелен“ цвят на светофарната уредба, не потеглил, а подал сигнал с ръка през прозореца на автомобила си, да бъде заобиколен от намиращите се след него на пътното платно автомобили. Водачът на находящия се след него автомобил марка „Мерцедес“ – свидетелят М., виждайки подадения му сигнал, направил опит да заобиколи спрелия автомобил, но в момента, когато изравнил автомобила си с автомобила, управляван от обв. Арсенов, последният рязко потеглил и засякъл колата. След това обв. Арсенов потеглил, като движейки се по ул. „Панорамен път“, на няколко пъти спирал автомобила си на пътното платно, изчаквал находящия се зад него автомобил марка „Мерцедес“ да се изравни с неговия автомобил и ускорявал рязко скоростта, като го засичал и не му давал възможност да го изпревари. Тогава свид. М. се отказал да изпреварва лекия автомобил марка „Порше“ и продължил движението си в колоната автомобили.

В следващия момент водачът на лек автомобил марка „Субару“, модел „Експресо“ –  Б., решил да изпревари непрекъснато спиращия и потеглящ на пътното платно автомобил марка „Порше“, но за пореден път обв. Арсенов не позволил да бъде изпреварен, като двата автомобила се изравнили един до друг и спрели. След засичането му, лекият автомобил марка „Субару“ успял да спре в пътната лента за насрещно движение, идваща от кв. „Княжево“. След като и двете превозни средства спрели движението си, на пътното платно се образувало голямо задръстване от автомобили и в двете ленти за движение. Х. се намирал зад двата автомобила и като се приближил до лекия автомобил „Порше“, попитал водача му – обв. Арсенов –  какви са причините за рискованото му поведение на пътя. Арсенов му казал „да изчезва“, защото „ще го пребие“, което мотивирало свид. Х. да се върне в автомобила си. Непосредствено след това, обв. Арсенов се приближил до лекия автомобил на Х., отворил предна лява врата и нанесъл удари с ръка в областта на лицето и рамото на Х. В това време приятелката на Х. – Б., излязла от автомобила и започнала да снима видеоклип с мобилния си телефон на нападението от страна на обв. Арсенов. Тогава от автомобила марка „Порше“ излязъл обвиняемият Д.Андреев, който използвайки сила, изтръгнал мобилния телефон от ръката на Б., за да й попречи да заснеме случващото се и го захвърлил зад оградата на находящия се в близост крайпътен парцел. Непосредствено след това двамата обвиняеми се качили на лекия автомобил марка „Порше“ и напуснали местопроизшествието.

На 25.09.2018 г. местонахождението на извършителите на престъпните деяния  е установено, а по случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на СРП. В хода на производството на Андреев е повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 1 НК (хулиганство), а на Арсенов – по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 1 НК (хулиганство, извършено при управление на МПС) и по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 2 НК (телесна повреда, нанесена по хулигански подбуди).

Разследването е приключено, като на 29.03.2019 г. е внесен обвинителен акт срещу двамата за описаните по-горе деяния.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд“.

About De Fakto

Проверете също

Гешев пред прокурорите: Във време на разпад на държавността,  ние сме последната преграда пред беззаконието

Започна Общото събрание на прокурорите за избор на четирима членове в Прокурорската колегия на следващия …

Щатът Ню Йорк прие по-строги ограничения за носенето на огнестрелно оръжие

Сенатът на щата Ню Йорк одобри закон,  кйто забранява да се носят скрити оръжия на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.